Ικανοποιούν την τελευταία επιθυμία του Δ. Παπαμιχαήλ… Τι θα συμβεί μέχρι το τέλος του έτους

Και όμως συμβαίνει...

Ήταν μία από τις τελευταίες επιθυμίες του Δημήτρη Παπαμιχαήλ… Σύντομα το καμαρίνι του κορυφαίου Έλληνα ηθοποιού θα κοσμεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Χειρόγραφα, φωτογραφίες, θεατρικά κοστούμια, προσωπικά του αντικείμενα αλλά και ένα τιμητικό Κύπελλο του Ολυμπιακού είναι ορισμένα μόνο από τα πολύτιμα εκθέματα που θα είναι στη διάθεση όλων εκείνων που τον αγάπησαν μέσα από το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Η γνωστή ηθοποιός και τελευταία σύντροφος του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Νάντια Μουρούζη, σεβόμενη την επιθυμία του για την δημιουργία του καμαρινιού του, παραχώρησε στο δημοτικό ραδιόφωνο Κανάλι Ένα του Πειραιά, αντικείμενα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, προκειμένου να μείνουν για πάντα στη πόλη που γεννήθηκε και λάτρεψε.

Και γιατί παραχωρήθηκαν στο δημοτικό ραδιόφωνο;

Επειδή ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ  υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά και η φωνή του «έντυσε» το πρώτο σήμα του Καναλιού Ένα, 90,4, το οποίο βγήκε στον «αέρα» στις 13 Μαΐου 1987,  εγκαινιάζοντας την εποχή της «Άνοιξης της Ελληνικής Ραδιοφωνίας».

Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την εικαστική επιμέλεια του καμαρινιού του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, αναλαμβάνει ο σπουδαίος σκηνογράφος Μανώλης Παντελιδάκης. Η κατασκευή του καμαρινιού του Πειραιώτη αγαπημένου ηθοποιού του ελληνικού κινηματογράφου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος της χρονιάς.