Θέλετε να μάθετε γιατί πρέπει να πάτε στη Νάξο τις απόκριες; Βίντεο

Ο τόπος μας

Εάν ακόμη δεν έχετε επισκεφθεί το πανέμορφο νησί της Νάξου κατά την περίοδο των Αποκριών, έφτασε η στιγμή να το κάνετε!

Επειδή οι Απόκριες στη Νάξο συνδυάζουν ορισμένα μοναδικά στοιχεία: αρχαιοελληνικά έθιμα, τοπικές παραδόσεις, κυκλαδίτικο αέρα, αιγαιοπελαγίτικα χρώματα, αστείρευτη διασκέδαση και λαχταριστό φαγητό!

Με τους «χρωματιστούς» Κορδελάτους να σαγηνεύουν και τους «θορυβώδεις» Κουδουνάτους να «αφυπνίζουν» τη διάθεση, μύθοι, θρύλοι και έθιμα πολλών αιώνων  θα «ζωντανέψουν» ξανά στα γραφικά σοκάκια.

Τις ημέρες της Αποκριάς, ένα αληθινό «διονυσιακό» γλέντι στήνεται σ’ ολόκληρο το νησί και ιδιαίτερες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στη Χώρα της Νάξου, οι οποίες χαρίζουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι εμπνευσμένες από την Αρχαία Ελλάδα και αφιερωμένες στον θεό Διόνυσο. Διονυσιακά παιχνίδια, σάτυροι, μαινάδες, μύθοι που δραματοποιούνται και διονυσιακά έθιμα που αναβιώνουν, λαμπαδηφορίες, παραδοσιακή μουσική, χορός και άφθονο κρασί σμίγουν με φόντο το Αιγαίο, προσφέροντας μία συναρπαστική εμπειρία σε κατοίκους και επισκέπτες.

Την Τυρινή Κυριακή, λαμβάνει χώρα η Μεγάλη Παρέλαση των Καρναβαλιστών που γίνεται στους κεντρικούς δρόμους της Χώρας και καταλήγει στην όμορφη παραλία της, όπου το γέλιο, η εύθυμη διάθεση και η ξεγνοιασιά κυριαρχούν. Εκεί, θα συναντήσετε ευφάνταστα άρματα και πλήθος κόσμου να χορεύει και να τραγουδά, καθώς και καρναβαλικές αναπαραστάσεις αρχαιοελληνικών μύθων, οι οποίες ακολουθούν το διονυσιακό πνεύμα των προηγούμενων ημερών στο νησί.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από την Παρασκευή 15/3  με Διονυσιακό δρώμενο, συνεχίζονται το Σάββατο 16/3 με τις δημοφιλείς λαμπαδηδρομίες και κορυφώνονται την Κυριακή 17/3 με το παραδοσιακό Ναξιώτικο καρναβάλι.

Όπως αποτυπώνει και το νέο θεματικό βίντεο, χρώματα, μουσικές παραδόσεις και αναβιώσεις Διονυσιακών εθίμων θα δεσπόζουν σε ένα γεμάτο τριήμερο εκδηλώσεων  που θα διοργανώσει για ακόμη μια χρονιά ο Δήμος.