Η Ευρώπη “υποκλίνεται” στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Γιατί αναδεικνύεται στα κορυφαία μουσεία

Πολιτισμός

Σπουδαία διάκριση για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης που διοργάνωσε την εμβληματική έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός». Η έκθεση αυτή είναι υποψήφια για το Διεθνές Βραβείο Global Fine Art Awards (GFAA)! Η έκθεση που συγκέντρωσε 60.000 επισκέπτες είναι η μοναδική ελληνική υποψηφιότητα μεταξύ 99 συνολικά από 27 χώρες και από τις 6 ηπείρους.

Το πρόγραμμα Global Fine Art Awards (GFAA), που πραγματοποιείται φέτος για 6η χρονιά, διεξάγει έρευνα όλο τον χρόνο, εντοπίζοντας τις καλύτερα επιμελημένες εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Η επιτροπή επισκέπτεται περισσότερες από 2.000 εκθέσεις ετησίως, οι οποίες εξετάζονται περαιτέρω από την επιτροπή υποψηφιοτήτων. Οι κριτές του GFAA αξιολογούν και βαθμολογούν όλους τους υποψηφίους σε 13 κατηγορίες βραβείων. Η έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» διαγωνίζεται στην κατηγορία «Εναλλακτικές Εκθέσεις».

Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός»: Γι' αυτούς τους έξι ...

“Πρόκειται για μία εξαιρετική διάκριση, που είναι πολύ τιμητική για μας, δεδομένου ότι η έκθεσή μας συναγωνίζεται με άλλες μεγάλων μουσείων του εξωτερικού, όπως του Guggenheim ή του Musée du quai Branly στο Παρίσι”, όπως δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου κ. Σταμπολίδης. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις εκθέσεις «Hockney–Van Gogh: The Joy of Nature” στο Μουσείο Van Gogh του Άμστερνταμ, «Artistic License: Six Takes on the Guggenheim Collection»  στο Solomon R. Guggenheim Museum,  «Οceania» στο Royal Academy of Arts / Musée du quai Branly – Jacques Chirac και άλλες.

Να σημειωθεί, ότι η έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» πραγματοποιήθηκε από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από τις 20 Ιουνίου ως τις 20 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο της πρωτότυπης σειράς εκθέσεων «Θεϊκοί Διάλογοι». Και σ΄αυτήν την σπάνια έκθεση, που επιμελήθηκε ο κ. Σταμπολίδης  σε συνεργασία με τον ιστορικό τέχνης Olivier Berggruen, για πρώτη φορά 68 σπάνια κεραμικά και σχέδια του Πικάσο «συνομίλησαν» θεματικά με 67 αρχαιότητες, δημιουργώντας ένα μοναδικό «Θεϊκό Διάλογο» μεταξύ της αρχαίας ελληνικής και της μοντέρνας τέχνης.

Πικάσο και αρχαιότητα: Γραμμή και Πηλός»: Η έκθεση συνεχίζεται έως ...