Μάσκες παντού, ακόμη και στις εκκλησίες. Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Όλα τα μέτρα που ισχύουν από αύριο

Κοινωνία

Η ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, καθώς καταγράφηκαν 78 νέα και τρεις θάνατοι, ανάγκασαν την κυβέρνηση να ανακοινώσει νέα αυστηρότερα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης της Covid-19. Σημειώνεται ότι από τα 78 νέα κρούσματα, τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, 24 στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, 18 στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης. Το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν τρεις νέοι θάνατοι από την λοίμωξη Covid-19. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4477 (ημερήσια μεταβολή +1,8%). Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 206 θάνατοι.

Η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα μας έφεραν την έκτακτη ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά. Μεταξύ των νέων μέτρων περιλαμβάνονται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, ακόμη και των χώρων λατρείας, καθώς και περιορισμοί στα μπαρ.

Μάσκες παντού, αλλά με πολλές αντιδράσεις - ΠΑΤΡΙΣ

Αναλυτικά τα νέα μέτρα:

– 1η με 15 Αυγούστου αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, αστέγων και νοσοκομεία, καθώς και των ιατρικών επισκεπτών στα νοσοκομεία.

– Δεν επιτρέπεται επίσκεψη ιατρικών επισκεπτών έως 15/8

– Απαγόρευση όρθιων πελατών- δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε τραπεζοκαθίσματα

– Επέκταση για όλο τον Αύγουστο της απαγόρευσης των πανηγυριών

– Επέκταση της χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους πλην χώρων εστίασης

– Από 3 Αυγούστου θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, βαπτίσεις, κηδείες κλπ)

– Επέκταση των περιορισμών κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας.

– Τουρκία-Αλβανία-Βόρεια Μακεδονία: Παρατείνεται έω 15/8 η αναστολή πτήσεων

– Απαγόρευση όρθιων σε μπαρ.

Σύνολο επισκέψεων 1,736 , Σήμερα 1