Τέλος στη σκλαβιά 400 ετών… Τα κρυφά νησάκια στην Ελλάδα που έφτιαξαν τα μαυσωλεία τους οι σύμμαχοι. Βίντεο

Ο τόπος μας

Ναυαρίνο, 20 Οκτωβρίου 1827. Με μια απίστευτη τροπή της ιστορίας στον όρμο του Ναυαρίνου, σαν σήμερα, η Ελλάδα βάζει τη “σφραγίδα” της απελευθέρωσής της από τον Τουρκικό Ζυγό, μετά από 400 χρόνια.

Η συνδυασμένη οθωμανική και αιγυπτιακή αρμάδα καταστράφηκε από συμμαχική βρετανική, γαλλική και ρωσική ναυτική δύναμη. Είναι η τελευταία σημαντική ναυμαχία στην ιστορία που διεξήχθη εξ ολοκλήρου με ιστιοφόρα σκάφη. Επίσης ποτέ στην ιστορία του πολέμου των κανονιοφόρων ιστιοφόρων δεν βρέθηκαν τόσα πολλά πλοία, με τόσο μεγάλη δύναμη πυρός, συγκεντρωμένα σε ένα τόσο περιορισμένο χώρο.

Η Ναυμαχία στο Ναβαρίνο διέσωσε την Ελληνική Επανάσταση | newsbreak

Η καταβύθιση του οθωμανικού μεσογειακού στόλου έσωσε την Ελληνική Επανάσταση από την κατάρρευση προς την οποία έβαινε μετά από 6 και πλέον χρόνια άνισου αγώνα του ελληνικού λαού εναντίον δυνάμεων που επιστράτευε η Οθωμανική Αυτοκρατορία από τα Βαλκάνια, την Μικρά Ασία, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, ακόμα και τη Δυτική Ευρώπη.

Οι τρεις μεγάλες δυνάμεις που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτή την ιστορική ημέρα σε ένδειξη τιμής και σεβασμού στους πεσόντες στρατιώτες τους, έφτιαξαν η καθεμιά από ένα μαυσωλείο. Δεν διάλεξαν όμως απλά ένα σημείο κοντά σε κάποιο ήμερο τόπο για να τα φτιάξουν όλες μαζί. Αντ’ αυτού, διάλεξαν η καθεμία από 1 νησί από τα αυτά που περιστοιχίζουν τον όρμο του Ναυαρίνου.

ΣΦΑΚΤΗΡΙΑ (Νησάκι) ΠΥΛΟΣ - GTP

Νησί Σφακτηρία

Αναλυτικά:

1) Η Αγγλία, διάλεξε το Χελωνονήσι, μια μικρή, πετρώδη νησίδα περίπου στη μέση του Όρμου του Ναυαρίνου.

2) Η Γαλλία, διάλεξε το Τσιχλί- Μπαμπά, ένα εξαιρετικά δυσπρόσιτο, “κάθετο” νησί, παντελώς άγωνο και άγριο.

3) Η Ρωσία, διάλεξε να κρύψει καλά το σιβηρικού τύπου Μαυσωλείο της μέσα σε ένα πευκοδάσος στο νησί Σφακτηρία, το οποίο λειτουργεί ως φυσικός κυματοθραύστης για τον Όρμο του Ναυαρίνου. Για πρώτη φορά στο Internet παρουσιάζουμε και τα 3 αυτά δυσπρόσιτα μαυσωλεία σε ένα βίντεο φτιαγμένο με πολλή τιμή και σεβασμό για τους πεσόντες συμμάχους την 20η Οκτωβρίου 1827.

Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο από την ομάδα haanity

Σύνολο επισκέψεων 1,086 , Σήμερα 3