Διάβασαν το άρθρο 899
Πρόκειται για λεονταρόψαρο, ένα είδος ψαριού που κατάγεται από τον Ινδικό Ωκεανό και φτάνει από την Ερυθρά Θάλασσα, τον Περσικό Κόλπο και τη Νότια Αφρική στα δυτικά, ίσαμε την Ινδονησία και τη Σουμάτρα, στα ανατολικά.
Στη Μεσόγειο βρέθηκε μέσω της εξάπλωσης του από τη Διώρυγα του Σουέζ!
Στην Ελλάδα καταγράφηκε για πρώτη φορά το 2015 στην Ρόδο ενώ πλέον έχει εξαπλωθεί σε όλο το νότιο Αιγαίο αλλά και στο Ιόνιο, φτάνοντας μέχρι την Κέρκυρα, καθώς το τροπικό ψάρι είχε ήδη εντοπιστεί στα παράλια της Κύπρου, του Λιβάνου, της Συρίας και της Τουρκίας.
Πρόκειται για ένα από τα πιο χωροκατακτητικά ξενικά είδη, παγκοσμίως, γεγονός που παρατηρείται και από τη ραγδαία εξάπλωση του στην Καραϊβική στις αρχές της δεκαετίας του 90′, αλλά και από την εξάπλωση του στην Ανατολική Μεσόγειο.
Μπορεί να διαστέλλει το στομάχι του μέχρι και 30 φορές, καταναλώνοντας όση τροφή υπάρχει διαθέσιμη, ενώ μπορεί να αντιμετωπίσει παρατεταμένες περιόδους έλλειψης τροφής, έως και 3 μήνες. Τα θηλυκά άτομα του είδους μπορούν να γεννήσουν έως 2.000.000 αυγά τον χρόνο.
Το τσίμπημα απο τα αγκάθια του τροπικού ψαριού είναι το πιο επικίνδυνο. Αν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις αλλεργικής αντίδρασης (κάτι που ισχύει για όλα τα τσιμπήματα), τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι πολύ έντονος πόνος, οίδημα, «κάψιμο» και κοκκίνισμα τοπικά στο σημείο που έχει τρυπηθεί, ναυτία, εφίδρωση, δύσπνοια ή ενίοτε και τάση για εμετό. Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί ακόμη και προσωρινή παράλυση των άκρων ή, σπανιότερα, θάνατος. Η φωτογραφία καταγράφηκε από τον Jérôme Smeets, στην Κρήτη και αναδημοσιεύεται από την περιβαλλοντική οργάνωση isea.