Σε αυτόν τον τόπο οι βουτιές γίνονται… στη λάσπη. Γιατί τη θεωρούν ως «φάρμακο»…

Ο τόπος μας

Όλο και περισσότεροι δοκιμάζουν τη θεραπεία της λάσπης, που κάποιοι θεωρούν ως «φάρμακο», καθώς, όπως υποστηρίζουν βοηθά, όχι μόνο στους πόνους του σώματος, αλλά προσφέρει και νεότητα στο δέρμα.

Η χερσόνησος της Κορώνης (Κουρούνι) κάποτε χωρίζονταν διακριτά από μια στενή λωρίδα θάλασσας (αυλάκι) με στάσιμα νερά γεμάτα καλαμιές και σχίνα. Ο μύθος, όπως αναφέρει ο εκπαιδευτικός Παντάκης Γιώργος,  λέει ότι ένας άνθρωπος είχε ένα γάιδαρο ο οποίος κούτσαινε και τον φώναζε Σακάτη. Αυτός ο άνθρωπος όταν έφτασε το φθινόπωρο και ήρθε η ώρα να γυρίσει στο Μαρκόπουλο, παράτησε το γάιδαρό του ελεύθερο να βοσκάει στην περιοχή του βούρκου. Όμως, μετά από κάποιο διάστημα, ο γάιδαρος επέστρεψε μόνος του στο Μαρκόπουλο και μάλιστα είχε γιατρευτεί. Από τότε τα νερά του βούρκου θεωρήθηκαν ιαματικά και η περιοχή ονομάστηκε «Σακάτικα»…

Όλο και περισσότεροι δοκιμάζουν τη θεραπεία της λάσπης, ως «φάρμακο» στον οργανισμό τους. Όπως υποστηρίζουν αισθητικοί, η λάσπη έχει τη δυνατότητα να ενυδατώνει και να δίνει θρεπτικά συστατικά το σώμα σας, ενώ παράλληλα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Βοηθάει στη λιπαρότητα της επιδερμίδας και στη αναζωογόνηση του δέρματος. Παράλληλα χρησιμοποιείται και ως αντιφλεγμονώδης παράγοντας για δερματικές διαταραχές. Σημειώνουν ακόμη ότι η λάσπη κάνει πολύ καλό στις αρθρώσεις και σε μια σειρά από δερματοπάθειες.

Σύνολο επισκέψεων 2,748 , Σήμερα 1