Μήπως, έχετε κρύα πόδια και χέρια; Αυτές οι τροφές θα βοηθήσουν να ελέγξετε τη θερμοκρασία σας

Διατροφή

Μήπως, αυτή την περίοδο κρυώνετε ή ανήκετε σε εκείνους που έχουν παγωμένα πόδια και χέρια; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό συμβαίνει γιατί, όταν πέφτει ο υδράργυρος στην ατμόσφαιρα, το δέρμα σας ειδοποιεί τον εγκέφαλο να προκαλέσει συστολή των αγγείων. Αυτό επιτρέπει σε μικρότερες ποσότητες αίματος να φτάσουν στο δέρμα σας, προκειμένου το αίμα να επικεντρωθεί και να διατηρήσει πιο ζεστό τον κορμό του σώματός σας, όπου βρίσκονται όλα τα τα όργανα.

Το φθινόπωρο και τον χειμώνα είναι πολύ σημαντικό να προσαρμόσετε τη διατροφή σας, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, ώστε να προστατεύσετε, όσο το δυνατόν περισσότερο, τον οργανισμό σας. Ένας οργανισμός για να είναι υγιείς και να μπορεί να αντιμετωπίσει το κρύο πρέπει να λαμβάνει και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως τις βιταμίνες (Α, E, C), καθώς και τις πρωτεΐνες. Η σωστή διατροφή σας βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, κρατώντας το σώμα σας ζεστό.

Οι επιστήμονες προτείνουν να εντάξετε στη διατροφή σας τις παρακάτω τροφές για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας:

Όσπρια

Σας προσφέρουν ενέργεια και σας χορταίνουν χωρίς να σας προσδίδουν πολλές θερμίδες. Πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, αποτελούν σύμμαχό σας στις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ξηροί καρποί και ξερά φρούτα

Όλοι οι ξηροί καρποί περιέχουν σελήνιο και ωφέλιμα λιπαρά οξέα. Η συμπυκνωμένη ενέργεια τους θα βοηθήσει τον οργανισμό να κρατήσει σταθερό το επίπεδο των καύσεων, άρα και την θερμοκρασία του, και είναι απολύτως κατάλληλη διατροφή για το κρύο, σε περιορισμένες βέβαια ποσότητες.

Υδατάνθρακες

Τα δημητριακά, το ψωμί, το ρύζι, οι πατάτες και τα ζυμαρικά όλων των ειδών, περιέχουν άμυλο και σύνθετους υδατάνθρακες που παρέχουν στον οργανισμό ενέργεια με αργό, αλλά σταθερό ρυθμό. Την ενέργεια αυτή ο οργανισμός την αξιοποιεί σταδιακά μεταξύ άλλων και για την διατήρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας σε σταθερά επίπεδα.

Γιατί τα χέρια & τα πόδια μου είναι πάντα κρύα;

Σταφίδες

Κορυφαίο αντιοξειδωτικό και ενεργειακό τρόφιμο, η σταφίδα περιέχει πολύτιμα ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο, σελήνιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, χαλκό, βόριο, πυρίτιο), βιταμίνες (Α, C, D, Β1, Β2, Β3, Β6), φρουκτόζη, γλυκόζη και φαινόλες που την ενισχύουν με αντιβιοτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο προσφέρει ενέργεια. Χάρη στη βιταμίνη E που περιέχει βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος και συνεπώς στην αντιμετώπιση του προβλήματος των παγωμένων ποδιών και χεριών.

Ρόδι

Αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, όπως οι πολυφαινόλες, οι τανίνες και οι ανθοκυανίνες. Παράλληλα, περιέχει σημαντικές ποσότητες σιδήρου, σεληνίου, βιταμίνης C και φυλλικού οξέος. Ο χυμός του θεωρείται απαραίτητος μετά την άσκηση, καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία και μειώνει την καρδιακή επιβάρυνση.

Βιταμίνη C

Τα εσπεριδοειδή είναι ιδανικά για να αυξηθεί η ημερήσια  πρόσληψη βιταμίνης C, που ως γνωστόν ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και ενυδατώνει τον οργανισμό.

Σύνολο επισκέψεων 2,698 , Σήμερα 1