Θερμοκρασίες άνω των 37 °C θα βιώσουν 7,9 εκατομμύρια άνθρωποι αυτήν την εβδομάδα

Περιβάλλον

Δύσκολες και επικίνδυνες θα είναι οι συνθήκες και τη νέα εβδομάδα με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 37 °C.  Ο δε κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών θα είναι πολύ αυξημένος.

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία που ανέλυσε η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / Meteo.gr, δυσμενείς θα παραμείνουν οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας κατά τη διάρκεια της νέας εβδομάδας (25/07 – 31/07/2022).

Αιτία για αυτό αποτελεί η εμμονή των υψηλών θερμοκρασιών, η οποία σε συνδυασμό με τις ξηρές ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοεί την αποδοτική αύξηση της ευφλεκτότητας των δασικών καυσίμων. Επιπροσθέτως, από την Τετάρτη 27/07/2022 αναμένεται ενίσχυση των βόρειων ανέμων στο Αιγαίο έως τουλάχιστον μέχρι και το Σαββατοκύριακο 30/07-31/07/2022.

Παράλληλα, η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών αναμένεται υψηλή/πολύ υψηλή σε Αττική, K. και Ν. Εύβοια, Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Κρήτη, Κυκλάδες, Σάμο, Ικαρία, Χίο, Λέσβο, Λήμνο και Σαμοθράκη, και τοπικά σε Δωδεκάνησα, Φθιώτιδα, Θεσσαλία, και Κ. Μακεδονία.

 9,347 total views,  2 views today