Σήμερα γιορτάζουν οι παντρεμένοι… Φαίνεται; Ωφελεί ή όχι την υγεία ο γάμος; Βίντεο

VIDEO Και όμως συμβαίνει... ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ - ΣΧΕΣΕΙΣ

Κάθε δεύτερη Κυριακή του Φεβρουαρίου η Παγκόσμια Ημέρα Γάμου, θέλοντας να τιμήσει τα ζευγάρια που παίρνουν τη μεγάλη απόφαση…

Και όπως λέει ένα γνωμικό, «Ο άνθρωπος παντρεύεται από έλλειψη γνώσης, χωρίζει από έλλειψη υπομονής και ξαναπαντρεύεται από έλλειψη μνήμης»…

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ότι το πρώτο ιστορικά καταγεγγραμμένο γαμήλιο συμβόλαιο έχει ηλικία 4.000 χρόνων, και συνέβη στην αρχαία Μεσοποταμία, όπου μέσα αναγράφεται ο γάμος της κόρης του βασιλιά της περιοχής με τον γιο ενός μεγαλοκτηματία.

Πάντως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο γάμος έχει ιδιαίτερα ευεργετική επίδραση στους συζύγους. Ακόμη κι εκείνοι που έχουν πάρει διαζύγιο, αλλά ξαναπαντρευτούν θα δουν την υγεία τους να βελτιώνεται, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Η έρευνα διεξήχθη από το ινστιτούτο εκπαίδευσης του πανεπιστημίου University College London κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι οι παντρεμένοι άνθρωποι έχουν καλύτερη υγεία και ζουν περισσότερα χρόνια, σε σχέση με αυτούς που δεν επιθυμούν να προχωρήσουν σε γάμο. Επισημαίνουν οι επιστήμονες πως οι πιο υγιείς γυναίκες ήταν εκείνες που είχαν παντρευτεί κοντά στην ηλικία των 30 και παρέμεναν παντρεμένες.

Όμως οι ευεργετικές επιδράσεις του γάμου ήταν ακόμη μεγαλύτερες στους άντρες. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν, ότι η υγεία των ανδρών σημειώνει πτώση μετά από ένα διαζύγιο, όμως ανακάμπτει μετά από ένα δεύτερο γάμο, ωστόσο οι άντρες που χωρίζουν κοντά στα 40 είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από κακή υγεία.

Σε ερωτεύσιμο κλίμα εποχής, Η Finos Film μοιράζεται μαζί σας αξιαγάπητα στιγμιότητα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γάμου. Θα δείτε “γαμήλιες” σκηνές από τις ταινίες «Μερικοί το Προτιμούν Κρύο», «Ζητείται Επειγόντως Γαμπρός», «Το Θύμα», «Τζένη Τζένη», «Ο Θόδωρος και το Δίκανο», «Το Σωφεράκι», «Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ», «Μια Ιταλίδα απ’την Κυψέλη», «Μια Τρελλή Τρελλή Οικογένεια», «Η Ωραία του Κουρέα», «Εκείνες που δεν πρέπει να Αγαπούν», «Οι Κυρίες της Αυλής», «Γαμπρός απ’το Λονδίνο» και «Χαρούμενο Ξεκίνημα».