Τουρίστες από όλο τον κόσμο ψήφισαν… Αυτή η πόλη της Ελλάδας στις πιο φιλόξενες πόλεις της Ευρώπης

Ο τόπος μας

Το ιστορικό μας παρελθόν και το ορθόδοξο χριστιανικό μας φρόνημα, έχουν “επιβάλει” την φιλοξενία και την ανθρωπιά ως στάση ζωής προς οιονδήποτε δυστυχισμένο και κατατρεγμένο άνθρωπο, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκεύματος και πολιτισμού.

Οι αρχαίοι Έλληνες τη θεωρούσαν ύψιστη αρετή και την είχαν θεοποιήσει. Υπήρχε θεία απαίτηση για την περιποίηση των ξένων και εθεωρείτο αμάρτημα η κακή αντιμετώπισή τους. Οι αξίες της φιλοξενίας και της ανθρωπιάς, με προεξάρχουσα αυτή της φιλοξενίας, είναι βαθιά καταχωρημένες στο DNA μας. Γι αυτό και δεν χάνονται… Αυτό, που κάνει αυτόν τον τόπο, την Ελλάδα μας, να ξεχωρίζει, παγκοσμίως, δεν είναι μόνο η αρχαία ιστορία του, η περίτεχνη αρχιτεκτονική του, η απαράμιλλη καλλιτεχνική σκηνή του ή η γαστρονομία του, αλλά και οι άνθρωποί του…

Και ήρθαν τώρα οι αναγνώστες του Condé Nast Traveller να το επιβεβαιώσουν, ψηφίζοντας την Αθήνα στις πιο φιλόξενες πόλεις της Ευρώπης. Οι χιλιάδες αναγνώστες του πολυβραβευμένου, πολυτελούς ταξιδιωτικού περιοδικού Condé Nast Traveller ανά τον κόσμο, ανέδειξαν, στο πλαίσιο των Βραβείων Αναγνωστών για το 2020, ενός ετήσιου θεσμού που γνωρίζει ιδιαίτερη επιτυχία, τις δέκα πιο «φιλικές» πόλεις στην Ευρώπη.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ | Η Αθήνα είναι όμορφη!

 

Μεταξύ αυτών και συγκεκριμένα στην ένατη θέση, φιγουράρει η Αθήνα, ως μια από τις πόλεις με τους πιο χαμογελαστούς και φιλόξενους ανθρώπους, που μπορούν να δημιουργήσουν τις ιδανικές συνθήκες για μια ευχάριστη διαμονή στους ταξιδιώτες από ολόκληρο τον κόσμο που την επισκέπτονται. Και το σημαντικό είναι ότι αυτοί οι ταξιδιώτες θα
επιστρέψουν στη χώρα τους «με μια βαλίτσα γεμάτη αναμνήσεις» που θα διηγηθούν σε φίλους και συγγενείς, γεγονός που αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για μία χώρα.

Αυτή είναι η λίστα με τις 10 πιο φιλόξενες πόλεις της Ευρώπης, σύμφωνα με τους αναγνώστες του Condé Nast Traveller:

10. Ελσίνκι, Φινλανδία (βαθμολογία: 91.76)
9. Αθήνα, Ελλάδα (βαθμολογία: 92.32)
8. Ρέικιαβικ, Ισλανδία (92.4)
7. Εδιμβούργο, Σκωτία (92.54)
6. Μπολόνια, Ιταλία (93.51)
5. Λισαβώνα, Πορτογαλία (93.67)
4. Πόρτο, Πορτογαλία (93.82)
3. Βαλέτα, Μάλτα (95)
2. Δουβλίνο, Ιρλανδία (95.81)
1. Γκόλγουεϊ, Ιρλανδία (97.33)

Σύνολο επισκέψεων 400 , Σήμερα 1