Η επανάσταση μόλις ξεκίνησε για την Ελλάδα… Το πρώτο “παιδί του σωλήνα” ήρθε στη ζωή…

Η Ελλάδα παλιά...

Σαν σήμερα, στις 20 Ιανουαρίου του 1982, γεννήθηκε στην Ελλάδα το πρώτο παιδί με τη μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης, με καισαρική τομή. Η Χριστίνα ήταν το 13ο «παιδί του σωλήνα» παγκοσμίως.

Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν αποδεδειγμένα κάποιες από τις μεγαλύτερες μονάδες αναπαραγωγικής ιατρικής στην Ευρώπη, ενώ ένα στα 20 παιδιά κάθε χρόνο γεννιέται ύστερα από επιτυχημένη εφαρμογή κάποιας μεθόδου τεχνητής γονιμοποίησης. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός επίσης ότι ζευγάρια με προβλήματα υπογονιμότητας από όλο τον κόσμο επιλέγουν την Ελλάδα, προκειμένου να αποκτήσουν ένα παιδί και να δημιουργήσουν την οικογένεια που ονειρεύονται.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, ένα στα έξι ζευγάρια αναπαραγωγικής ηλικίας αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογονιμότητας, ενώ συγκεκριμένα στην Ελλάδα ο αριθμός των ζευγαριών υπολογίζεται μεταξύ 250.000-300.000. Η αιτία υπογονιμότητας ανευρίσκεται κατά 40% των περιπτώσεων στους άνδρες, 40% στις γυναίκες και 20% και στους δύο.

Πάντως, το πρώτο παιδί που ήρθε στον κόσμο με εξωσωματική γονιμοποίηση γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου του 1978 στο νοσοκομείο Όλνταμ της Βρετανίας. Ήταν ένα υγιέστατο κοριτσάκι, η Λουϊζ Μπράουν, που φαίνεται στη φωτογραφία. Σημειώνεται ότι από το 1978 μέχρι σήμερα έχουν γεννηθεί περισσότερα από 8 εκατομμύρια παιδιά με εξωσωματική γονιμοποίηση.

Lesley.Brown

Τα πρώτα τρίδυμα στην Ελλάδα που γεννήθηκαν με εξωσωματική.

Ο Παύλος, η Κατερίνα και ο πιο γνωστός Κωνσταντίνος ήταν τα πρώτα τρίδυμα “παιδιά του σωλήνα” που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, (21 Μαΐου 1986). Ο γνωστός τραγουδιστής Κωνσταντίνος Αργυρός έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του: «Με τα αδέρφια μου είμαστε τα πρώτα τρίδυμα που έγιναν με εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα. Η μητέρα μου τότε είχε πάει και σε εκπομπή της Σεμίνας Διγενή. Αυτό το πράγμα ήταν σωτήριο για οικογένειες που δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά. Πόσοι άνθρωποι έχουν έρθει στο καμαρίνι μου και μου έχουν πει ότι χάρη στη μητέρα σου μπορέσαμε και κάναμε οικογένεια. Αυτό πήγε την κοινωνία λίγο πιο μπροστά».