Έχτιζαν μία εκκλησία για κάθε ημέρα του χρόνου…

Ταξιδεύοντας...

Η Σίφνος είναι ξακουστή για τις εκατοντάδες εκκλησίες της, τα πολλά γραφικά ξωκλήσια της και τα σημαντικά μοναστήρια της. Έχει περίπου 365 εκκλησίες, αριθμός ο οποίος φαίνεται πως δεν είναι τυχαίος. Λέγεται οτι χτίστηκε μια εκκλησία για κάθε ημέρα του χρόνου.

Αρκετές εκκλησίες και μοναστήρια του νησιού αποτελούν ιστορικά μνημεία με μεγάλο θρησκευτικό αλλά και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Από αυτά, το σημαντικότερο είναι το μοναστήρι της Παναγιάς της Χρυσοπηγής  με το ξακουστό, σε όλα τα κυκλαδονήσια, πανηγύρι του.

Το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία του Ψηλού, στον ομώνυμο λόφο της Σίφνου είναι από τα πιο φωτογραφημένα σημεία του νησιού. Αξίζει κανείς να επισκεφτεί και το μοναστήρι της Παναγιάς της Βρυσιανής, κοντά στα Εξάμπελα.

Από τις πιο «δημοφιλείς» εκκλησίες της Σίφνου, είναι αυτή των Επτά Μαρτύρων, την οποία επιλέγουν πολλά ζευγάρια για να παντρευτούν. Χτισμένο στην κορυφή ενός βράχου που μοιάζει να αναδύεται από τους αφρούς της θάλασσας, βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του Κάστρου, της παλαιάς πρωτεύουσας του νησιού, με τα ερείπια της ακρόπολης της αρχαίας Σίφνου και τον περίφημο μεσαιωνικό οικισμό. Φωτογραφίες Christina M.

Σύνολο επισκέψεων 1,381 , Σήμερα 1