Επισκεφθείτε.. άφοβα τους αρχαιολογικούς χώρους. Θα παρέχουν πρώτες βοήθειες στους επισκέπτες

Πολιτισμός

Μνημόνιο συνεργασίας για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας σε δέκα αρχαιολογικούς χώρους υπεγράφη από το υπουργείο Πολιτισμού και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.  Η συνεργασία αγορά την Ακρόπολη Αθηνών, την Κνωσό, τις Μυκήνες, τους Δελφούς, την Επίδαυρο, το Σούνιο, την Αρχαία Ολυμπία, την Αρχαία Κόρινθο, το Μυστρά, την Ακρόπολη Λίνδου.

Είναι σημαντικό ότι η εξασφαλίζεται στους αρχαιολογικούς χώρους, υψηλής επισκεψιμότητας, η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας των επισκεπτών τους, από τους εξαιρετικά εκπαιδευμένους και καταρτισμένους εθελοντές, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

​Ήδη από τον Ιούλιο του 2019, παρέχεται πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, η οποία τώρα επεκτείνεται και σε άλλους, τους προαναφερόμενους αρχαιολογικούς χώρους. Το ιατρείο – σταθμός Πρώτων Βοηθειών της Ακροπόλεως, που βρίσκεται έναντι των εκδοτηρίων, αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο υποδοχής επισκεπτών. Συγκεντρωτικά, από το 2019 ως το τέλος του 2022, αντιμετωπίστηκαν 1363 περιστατικά. Σημειώνεται ότι σε κάποιες, λίγες, περιπτώσεις η άμεση παρέμβαση έσωσε ανθρώπινες ζωές.