Ο Εγκέλαδος το… πλήγωσε και μετά 9 χρόνια του δίνουν ξανά ζωή…

Πολιτισμός

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωρεί στην ανακατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείο Αργοστολίου που υπέστη υπέστη καταστροφικές ζημίες από το σεισμό του 2014… Το έργο είναι προϋπολογισμού 7.134.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Έτσι η Κεφαλονιά θα αποκτήσει ένα νέο, σύγχρονο μουσείο, αντάξιο του πλούσιου πολιτιστικού της αποθέματος. Προβλέπεται η δομική και γεωμετρική «ανασχεδίαση» του υφιστάμενου κτηρίου, διατηρώντας απολύτως τον όγκο και την αισθητική του.

Κατά την έγκριση του κτηριολογικού προγράμματος αποφασίστηκε ότι το κτήριο χρήζει δομικής, τεχνολογικής και λειτουργικής αναβάθμισης, μέσω της καθαίρεσης και της ανακατασκευής του διατηρώντας την εξωτερική ογκοπλασία και την αισθητική του.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου, έργο του Κεφαλονίτη αρχιτέκτονα Πάτροκλου Καραντινού, κτίστηκε μετά τους σεισμούς του 1953. Ο ανασχεδιασμός της αρχιτεκτονικής προμελέτης ακολουθεί τα μορφολογικά στοιχεία του υφιστάμενου κτίσματος, ενώ ο κύριος όγκος των διαφοροποιήσεων σε σχέση με το υφιστάμενο κτήριο, αφορά στο εσωτερικό του.

Σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, αυξάνεται η ωφέλιμη επιφάνεια των εκθεσιακών χώρων, ώστε η λειτουργική του αναβάθμιση να καλύπτει τις ανάγκες ενός σύγχρονου κτηριολογικού προγράμματος. Το νέο Μουσείο εμβαδού 1.366 τ.μ., θα πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές λειτουργίας σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς και θα είναι πλήρως προσβάσιμο σε ΑμεΑ.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου πριν υποστεί ζημιές από τον σεισμό

Σύνολο επισκέψεων 1,657 , Σήμερα 1