Δεν πίστευαν στα μάτια τους… Έπεφταν ψάρια από τον ουρανό. Εικόνες

Εικόνες του κόσμου...

Με ένα πρωτοφανές φαινόμενο ήρθαν αντιμέτωποι κάτοικοι μίας απομακρυσμένης περιοχής της Αυστραλίας, όταν αντίκρισαν εκατοντάδες ζωντανά ψάρια να πέφτουν από τον ουρανό.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Lajamanu, στις παρυφές της ερήμου Tanami, η οποία τις τελευταίες μέρες διανύει μια περίοδο έντονων βροχοπτώσεων. Όπως περιέγραψε ο τοπικός σύμβουλος της περιοχής, Andrew Johnson Japanangka, “αρχικά είδα μια μεγάλη καταιγίδα να πλησιάζει και όλοι νομίζαμε πως πρόκειται απλώς για βροχή. Λίγη ώρα αργότερα, όμως, είδαμε ψάρια να πέφτουν από τον ουρανό”.

Απίστευτο: Έβρεξε ζωντανά ψάρια στην Αυστραλία 900 χιλιόμετρα μακριά από τη  θάλασσα [pics] | Flash.gr

Τα περισσότερα από τα ψάρια ήταν ζωντανά. Ο ιχθυολόγος του Μουσείου Κουίνσλαντ, Τζεφ Τζόνσον, διαπίστωσε ότι πρόκειται για αυστραλιανή πέρκα σε μέγεθος παιδικής παλάμης. Σύμφωνα με τον κ. Japanangka, δεν πρόκειται για ένα ασυνήθιστο φαινόμενο. Παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί στην ίδια περιοχή το 2010, το 2004 και το 1974.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τέτοια περιστατικά μπορεί να προκληθούν από δίνες, παρόμοιες με τους ανεμοστρόβιλους, που σχηματίζονται πάνω από τις θάλασσες και έχουν τη δυνατότητα μεταφέρουν τα ψάρια σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Αυστραλία: Έβρεξε... ψάρια στην πόλη Λαγιαμάνου - Επικαιρότητα |  sport-fm.gr: bwinΣΠΟΡ FM 94.6