ΤΑ… ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

Διατροφή

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν κάποια “μυστικά” διατροφής που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε το ανοσοποιητικό σας, ώστε να μειώσετε τη συχνότητα, αλλά και τη διάρκειά μίας γρίπης ή μίας ίωσης. Οι ειδικοί συστήνουν, ως αποτέλεσμα των ερευνών που έχουν διεξαχθεί:

Αποφύγετε τη ζάχαρη

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, τα σάκχαρα, τα δημητριακά και άλλα αμυλούχα τρόφιμα επηρεάζουν αρνητικά το ανοσοποιητικό. Πολλές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι το ανοσοποιητικό μας καταστέλλεται για αρκετές ώρες μετά την κατανάλωση απλών σακχάρων (ζάχαρη, φρουκτόζη κλπ.). Φαίνεται πως η παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων μπορεί να μειωθεί ακόμα και 50%. Θυμηθείτε πως εάν είστε άρρωστοι ή δεν θέλετε να αρρωστήσετε, είναι σημαντικό να δώσετε στο σώμα σας θρεπτικά συστατικά, όχι ζάχαρη!

Αυξήστε την πρόσληψη βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών

– Βιταμίνη D
Αν και η βιταμίνη C θεωρείται ως η “μαγική λύση” για τα κρυολογήματα, πολλοί επιστήμονες στρέφουν την προσοχή τους στη βιταμίνη D. Αυτή η λιποδιαλυτή βιταμίνη υποστηρίζει την αντιμικροβιακή διαδικασία στο σώμα ρυθμίζοντας την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων. Για αυτό και την θεωρούν ως πολύ πιο σημαντική από τη βιταμίνη C. Για υγιή μεταβολισμό, καλή διάθεση, ισχυρή ανοσολογική λειτουργία, εξαιρετική οστική πυκνότητα και πολλά άλλα συστήνουν τη βιταμίνη D3.  Οι επιστήμονες τείνουν να πιστεύουν ότι ένας οργανισμός κατάλληλα εφοδιασμένος με βιταμίνη D έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον ιό απ’ ότι κάποιος που παρουσιάζει έλλειψη. Μάλιστα, φαίνεται ότι η επιστημονική κοινότητα πιστεύει πως ο λόγος που το καλοκαίρι μειώνονται σχεδόν σε απόλυτο βαθμό οι ιώσεις δεν είναι μόνο λόγω καιρικών συνθηκών, αλλά εξαιτίας της αύξησης της διαθέσιμης βιταμίνης D στο σώμα, η οποία ως γνωστόν λέγεται και η «βιταμίνη του ήλιου».

– Ψευδάργυρος
Ο ψευδάργυρος αυξάνει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων και βοηθάει πολύ αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της λοίμωξης. Επισκόπηση στο Cochrane διαπίστωσε ότι ο ψευδάργυρος μείωσε τόσο τη διάρκεια όσο και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος. Σύμφωνα με έκθεση στο The Journal of Infectious Diseases, συμπλήρωμα ψευδαργύρου μείωσε τη διάρκεια του κρυολογήματος από 7 σε 4 ημέρες και μείωσε τον βήχα από 5 σε 2 ημέρες. Βρίσκεται σε τρόφιμα όπως στρείδια, σκούρο κρέας κοτόπουλου, μοσχαρίσιο κρέας, αμύγδαλα και στους κολοκυθόσπορους.

Αποτέλεσμα εικόνας για θωράκιση από ιώσεις

Τρώτε περισσότερα φυσικά αντιμικροβιακά τρόφιμα

– Σκόρδο
Το σκόρδο όχι μόνο καταπολεμά τα βακτήρια, αλλά σκοτώνει επίσης τους μύκητες και τους ιούς. Οι φρέσκες σκελίδες σκόρδου έχουν το πιο ισχυρό αντιμικροβιακό αποτέλεσμα.

-Τζίντζερ
Το τζίντζερ περιέχει χημικές ουσίες που στοχεύουν συγκεκριμένα σε ιούς που επηρεάζουν το κεφάλι και το λαιμό.

Πάρτε προβιοτικά

Ένα υγιές έντερο είναι απαραίτητο για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό έτοιμο να πολεμήσει όταν έρχεται μια μόλυνση. Κρατήστε το έντερο σας γεμάτο με καλά βακτήρια, έτσι ώστε να μπορεί να νικήσει τα κακά βακτηρίδια όταν μπαίνουν στο γαστρεντερικό σωλήνα. Ας γίνει καθημερινή συνήθεια για να διατηρήσετε σε ισορροπία τη χλωρίδα του εντέρου.

Διαδώστε το Εδώ ζεις