ΠΡΟΣΟΧΗ … σας κοιτούν. Πρέπει να το ξανασκεφτείτε αν θα μπείτε σε λεωφορειολωρίδες. Τα πρόστιμα

Κοινωνία

Άμεσα θα επανενεργοποιήσει ο ΟΑΣΑ τις κάμερες που βρίσκονται στις λωρίδες αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων.
Τις επόμενες ημέρες συνεργεία του Οργανισμού θα προχωρήσουν στην ειδική διαγράμμιση των λεωφορειολωρίδων στην περιοχή ευθύνης του, μήκους περίπου 50 χιλιομέτρων, ώστε να αποφεύγεται από τους οδηγούς η χρήση τους.
Στόχος είναι να μειώσει τις καθυστερήσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ.
Ήδη ο ΟΑΣΑ προμηθεύεται θερμογραφικό χαρτί για την εκτύπωση φωτογραφιών από τις κάμερες παραβιάσεων σε Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων.
Το μέτρο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της αναθεώρησης και του ανασχεδιασμού του συγκοινωνιακού έργου που βασικό στόχο έχουν την βελτίωση της κινητικότητας των πολιτών της Αττικής και την αποδοτική λειτουργία του συστήματος των αστικών συγκοινωνιών.

Το μέτρο απαγόρευσης των λεωφορειολωρίδων είχε ατονήσει τα τελευταία χρόνια. Οι λεωφορειολωρίδες δεν αστυνομεύονται ενώ σε πολλές από αυτές οι φωτογραφικές μηχανές δεν είναι σε λειτουργία με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται από όλα τα οχήματα.
Το πρόστιμο εισόδου σε αυτές είναι 200 ευρώ, ενώ σε περίπτωση στάθμευσης, επιπλέον του προστίμου εισόδου, αφαιρούνται και οι πινακίδες και απομακρύνονται τα οχήματα.
Στην Αθήνα, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ υπάρχουν 14 κάμερες για την παρακολούθηση των λεωφορειολωρίδων, οι οποίες τοποθετούνται σε 40 διαφορετικά σημεία, ανά διαστήματα.

Σύνολο επισκέψεων 479 , Σήμερα 1