Κάρπαθος. Γέννησε κόρη που είναι και… εγγονή της. Έτσι η κόρη της έχει παιδί που είναι και… αδελφή της

Κοινωνία

Ένα ζευγάρι από το νησί της Καρπάθου, επί 7 χρόνια προσπαθούσε, αλλά δεν μπορούσε να τεκνοποιήσει εξαιτίας ενός σπάνιου συνδρόμου από το οποίο πάσχει η 33χρονη γυναίκα. 
Όμως, το όνειρό τους να αποκτήσουν παιδί έγινε πραγματικότητα με τη βοήθεια της… γιαγιάς (μητέρας της νεαρής γυναίκας), η οποία δέχτηκε να γίνει παρένθετη μητέρα και να κυοφορήσει την εγγονή της.
Η 33χρονη δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ1: «Είχαμε πολύ άγχος, να είναι πρώτα καλά η μητέρα μου, να δούμε και το μωρό, να πάνε όλα καλά. Υπήρχε άγχος, μετά χαρά». Η Καλλιόπη εξηγεί ακόμη γιατί επέλεξε τη μητέρα της και όχι μια άλλη γυναίκα για να γεννήσει το παιδί της: «Είναι η μάνα μου, το ζω μαζί και όλη την εγκυμοσύνη ήξερα ακριβώς τι γινόταν, είναι διαφορετικά…».

Η διαδικασία της κυοφορίας για την 55χρονη δεν ήταν εύκολη υπόθεση: εξαντλητικές εξετάσεις, φάρμακα και συνεχής παρακολούθηση από τους γιατρούς ώστε να επανέλθει ο κύκλος της. Η εγκυμοσύνη ευτυχώς κύλησε ομαλά και πριν λίγες ημέρες γέννησε ένα όμορφο κοριτσάκι.
«Δεν το σκέφτηκα καθόλου. Αμέσως είπα το ναι γιατί ήθελα να βοηθήσω και δεν σκέφτηκα ότι δεν θα γίνει ή δεν θα μπορούσα. Εφόσον λέει ο γιατρός ότι μπορώ, εγώ ήθελα να βοηθήσω και έτσι έκανα», δήλωσε η 55χρονη μητέρα, που ανέλαβε να γίνει παρένθετη μητέρα για την κόρη της.

Για ιδιαίτερη περίπτωση στα ιατρικά χρονικά κάνει λόγο ο μαιευτήρας Μανώλης Καπετανάκης, ο οποίος ανέλαβε το εγχείρημα.

Σύνολο επισκέψεων 619 , Σήμερα 1