Για αυτές τις περιοχές μην το σκέφτεστε, αν δεν έχετε κάνει κράτηση. Στο “φουλ” η πληρότητα για την πρωτοχρονιά

Κοινωνία

Σύμφωνα με την ομοσπονδία των ξενοδόχων, η πληρότητα στα ξενοδοχεία, για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς, στους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας, αγγίζει το 90%.

Με βάση τις κρατήσεις, οι περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν να αποχαιρετήσουν το 2021 και να υποδεχτούν το 2022 στο νομό Ιωαννίνων, το Πήλιο, την ορεινή Αρκαδία, την Αράχωβα, τα Λουτρά Πόζαρ, αλλά και στις πόλεις, όπου έχουν στηθεί χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα.

Ανάλογη με την πληρότητα του τριημέρου της Πρωτοχρονιάς ήταν η εικόνα στα ξενοδοχεία και το τριήμερο των Χριστουγέννων, ενώ αντίθετα για τα Θεοφάνεια οι κρατήσεις δεν ξεπερνούν το 60%, καθώς οι ταξιδιώτες περιμένουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή για την κράτησή τους.

Οι ξενοδόχοι σημειώνουν ότι οι εορταστικές κρατήσεις προέρχονται από Έλληνες, αφού λόγω της πανδημίας και των μέτρων, το ποσοστό του εισερχόμενου τουρίστα δεν ξεπερνά το 5%. Όπως επισημαίνουν, τις γιορτές του 2019, ο εισερχόμενος τουρισμός ήταν 30%. Στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν επισκέπτες από Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, αλλά και από το Ισραήλ, στη δε Αθήνα από χώρες της Ευρώπης. Στη βόρεια Ελλάδα ήταν στο “παιχνίδι” επίσης η Καβάλα και η Αλεξανδρούπολη. Φέτος, ο εισερχόμενος τουρίστας δεν ξεπερνάει το 5% κι αυτό οφείλεται στην πανδημία και τα μέτρα που ισχύουν παντού. Οι ξενοδόχοι ευελπιστούν ότι η κατάσταση θα πάει καλύτερα από τον Απρίλιο και μετά. Πληροφορίες ΑΜΠΕ΅.

Σύνολο επισκέψεων 2,928 , Σήμερα 2