Ευχή της να γιορτάσει και τα 120… Γεννήθηκε τη χρονιά που εφευρέθηκε το πρώτο αεροπλάνο…

Κόσμος

Γιόρτασε τα 119ά γενέθλιά της στην Ιαπωνία. Η Κάνε Τανάκα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο… Μάλιστα, δήλωσε αποφασισμένη να «κρατήσει» το ρεκόρ της και για την επόμενη χρονιά, σε δηλώσεις της συντροφιά με το προσωπικό του γηροκομείου, στην επαρχία Φουκουόκα, όπου διαμένει τα τελευταία χρόνια.

Το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες αναγνώρισε την Τανάκα ως το γηραιότερο άτομο στον κόσμο τον Μάρτιο του 2019, όταν ήταν 116 ετών. Γεννηθείσα το 1903, τη χρονιά που οι Αμερικανοί αδελφοί Ράιτ η εφεύρεση και κατασκευή του πρώτου επιτυχημένου αεροπλάνου στον κόσμο και πραγματοποίησαν την πρώτη ελεγχόμενη, μηχανικά, προωθούμενη και με διάρκεια, βαρύτερη από τον αέρα, ανθρώπινη πτήση, στις 17 Δεκεμβρίου 1903.

πραγματοποίησαν την πρώτη τους μηχανικά προωθούμενη πτήση και διεξάχθηκε το πρώτο Tour de France, η Τανάκα έζησε τη βασιλεία πέντε αυτοκρατόρων. Οι συγγενείς της 119χρονης είπαν στο πρακτορείο Kyodo ότι έχει βάλει ως επόμενο στόχο τα 120α γενέθλια και είναι αποφασισμένη να τον πετύχει.

Η Τανάκα, που γεννήθηκε έξι μήνες πριν από τον Τζορτζ Όργουελ, ανήκει σε μία ολοένα και αυξανόμενη «ομάδα» υπεραιωνοβίων πολιτών στην Ιαπωνία. Στοιχεία του υπουργείου Υγείας που δημοσιεύθηκαν τον Σεπτέμβρη και βασίζονται σε εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αριθμό ρεκόρ υπεραιωνόβιων στη χώρα, με 86.510 άτομα 100 ετών ή γηραιότερα, ένας αριθμός αυξημένος κατά 6.060 άτομα συγκριτικά με την προηγούμεη χρονιά.

Σύνολο επισκέψεων 11,578 , Σήμερα 1