Επιτέλους… Μουσείο για μία παγκόσμια ντίβα

Πολιτισμός

Επιτέλους! Η Αθήνα αφιερώνει ένα Μουσείο στην παγκόσμια ντίβα, την ιέρεια του λυρικού θεάτρου, την Μαρία Κάλλας.

Το καλοκαίρι του 2023 – 100 χρόνια από τη γέννηση της – θα ανοίξει τις πύλες του ένα από τα ομορφότερα νεοκλασσικά στο κέντρο της Αθήνας!

Εκεί θα προσεγγίσουμε τον μύθο και την προσωπικότητα της Κάλλας μέσα από προσωπικά της αντικείμενα – όπως τα γάντια της, τα υπέροχα φορέματα της, τις σημειώσεις της- αλλά και σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα, φωτογραφίες και προσωπογραφίες της.

Αυτή η εμπειρία κατέστη εφικτή, από τις δωρεές δεκάδων ιδιωτών, καλλιτεχνών και φορέων που εμπιστεύθηκαν τις πολύτιμες συλλογές τους στο Δήμο Αθηναίων.

Η Μαρία Κάλλας ήταν η κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνος του 20ού αιώνα. Η φωνητική τέχνη της και οι ιδιάζουσες υποκριτικές της ικανότητες έχουν επαινεθεί από πλήθος κριτικών. Το ρεπερτόριό της εκτεινόταν από την κλασική όπερα σέρια και τα μπελ κάντο έργα των Ντονιτσέττι, Μπελίνι και Ροσσίνι, φθάνοντας ως τη μεταγενέστερη όπερα των Βέρντι και Πουτσίνι.

Δεκάδες χρόνια μετά τον θάνατο της, παραμένει κορυφαίο παράδειγμα «απόλυτης πριμαντόνας» (prima donna assoluta) και συνιστά μία εκ των πλέον εμπορικώς επιτυχημένων καλλιτεχνών της όπερας.

Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος

Σύνολο επισκέψεων 1,291 , Σήμερα 1