Αυτός ο δημοφιλής τόπος στην Ελλάδα είναι το θερμότερο μέρος της Ευρώπης…

Ο τόπος μας

Ο λόγος για τη Λίνδο, τον παραδοσιακό οικισμό της Ρόδου. Τα γραφικά στενά σοκάκια, οι όμορφες παραλίες, η εξαιρετική θέα του πελάγους, αλλά κυρίως η ακρόπολη της Λίνδου, που δεσπόζει πάνω από τον οικισμό, έχουν καταστήσει τη Λίνδο δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Η Λίνδος παρουσιάζει ήπιο και ζεστό κλίμα και κατά μέσο όρο είναι το θερμότερο μέρος της γεωγραφικής Ευρώπης, με τη μέση ετήσια θερμοκρασία να φτάνει τους 21.9°C, κυρίως λόγω των θερμών καταβατικών ανέμων που πνέουν μεγάλο μέρος του έτους στη περιοχή.

Η μέση ετήσια θερμοκρασία στη Λίνδο ξεπερνά ακόμα και τις μέσες ετήσιες θερμοκρασίες σε μετεωρολογικούς σταθμούς στα Αφρικανικά Κανάρια Νησιά, στο Τέλ Αβίβ, στο Κάιρο, στο Πορτ Σάιντ, στις ακτές της Κεντρικής Φλόριντα, στη βόρεια και νότια Οκινάουα, στη Χειουάν (πόλη της Κίνας στον Τροπικό του Καρκίνου), καθώς και σε πρόαστια της μητροπολιτικής Ταϊπέι, περιοχές που βρίσκονται πολύ νοτιότερα από τη Λίνδο.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η ευρύτερη περιοχή της Λίνδου σημειώνει την υψηλότερη ηλιοφάνεια στην Ελλάδα με πάνω από 3.100 ώρες ετησίως. Τον Αύγουστο του 2021 ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στη Λίνδο σημείωσε το ρεκόρ Ευρώπης θερμότερου μήνα όλων των εποχών.

 

Σύνολο επισκέψεων 5,945 , Σήμερα 2