Έκπληξη… Είναι από τα πιο πολυφωτογραφημένα τοπία. Πολλοί δεν το γνωρίζουν…

Ο τόπος μας

Εάν ερωτηθεί κάποιος ποιο είναι το πιο φημισμένο αξιοθέατο στο νησί της Κω, σίγουρα με την πρώτη σκέψη δεν θα του έρθει στο νου το μικροσκοπικό και απομονωμένο νησάκι Καστρί. Ίσως, μάλιστα, να μην γνωρίζει καν την ύπαρξή του, καθώς αυτή η μικρή πινελιά στεριάς μέσα στη θάλασσα, στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού, δεν είναι και τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό.

Το νησάκι Καστρί, γνωστό και Παλαιόκαστρο ή Άγιος Νικόλαος, είναι ένας μικρός βράχος απέναντι ακριβώς από το Καμάρι, το επίνειο του γραφικού χωριού Κέφαλος, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κω. Αυτή η μικροσκοπική κουκίδα γης μέσα στη θάλασσα «κυριαρχείται» από ένα μικρό πάλλευκο εκκλησάκι με γαλάζιο τρούλο και πορτοπαράθυρα, τον Άγιο Νικόλαο. Εντυπωσιακή είναι και η θέασή του από τον οικισμό του Αγίου Στεφάνου, με τα ερείπια παλαιοχριστιανικής βασιλικής να φτάνουν μέχρι τη θάλασσα.

Προς έκπληξη πολλών αυτό το νησάκι συγκαταλέγεται στα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία του νησιού, καθώς αποτελεί πόλο έλξης για την τέλεση γάμων, στον εξωτερικό χώρο του. Επειδή πρόκειται για έναν απομονωμένο προορισμό, η πρόσβαση σε αυτό πραγματοποιείται μόνο από θαλάσσης και σε συνδυασμό με την εκπληκτική του θέα, εύκολα κάποιος αντιλαμβάνεται γιατί επιλέγεται από πολλά ζευγάρια.