Νέα έρευνα. Αυτά τα φρούτα μπορούν να σας προστατεύσουν από τη νόσο που σας “κλέβει” το μυαλό…

Διατροφή

Νέα έρευνα επιστημόνων συνηγορεί στο να προσθέσουμε περισσότερα φρούτα στην καθημερινότητά μας, ειδικά αν θέλουμε να διατηρήσουμε τη μνήμη μας και το μυαλό μας σε άρτια κατάσταση ακόμη και μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Η έρευνα έδειξε ότι τα φλαβονοειδή από τα μούρα, τα μήλα και άλλες φυτικές τροφές βοηθούν στην προστασία ενάντια στη νόσο του Αλτσχάιμερ και σε άλλα είδη άνοιας. Οι ερευνητές έκαναν ανασκόπηση σε καταγεγραμμένα δεδομένα διατροφής και συνέκριναν την πρόσληψη φλαβονοειδών και τον δείκτη εμφάνισης άνοιας σε 2.801 συμμετέχοντες.

Αυτό που φάνηκε ήταν πως όσοι παρουσίαζαν το υψηλότερο ποσοστό κατανάλωσης φυτικών τροφών, όπως πορτοκαλιών, μήλων, αχλαδιών, φραουλών και άλλων μούρων κ.ο.κ. παρουσίαζαν 40% μείωση της πιθανότητας εμφάνισης άνοιας σε σχέση με αυτούς που κατέγραψαν τη χαμηλότερη κατανάλωση φλαβονοειδών.

Αλτσχάιμερ: Η συνήθεια των 8 λεπτών που μπορεί να «σώσει» το μυαλό ...

Οι τροφές αυτές, επίσης, συνέβαλαν στη βελτίωση της εγκεφαλοαγγειακής ροής αίματος, η οποία επίσης μπορεί να μας προστατέψει ενάντια στη γνωστική έκπτωση με το πέρασμα των χρόνων. Σύμφωνα με τους επικεφαλής της μελέτης, ο μειωμένος κίνδυνος σχετίζεται με την αντιοξειδωτική και αντι-νευροφλεγμονώδη δράση των φλαβονειδών. Πηγή, American Journal of Clinical Nutrition.