Έτος του Δράκου από αύριο… Μήπως γεννηθήκατε την τυχερή χρονιά; Τι συμβολίζει

Κόσμος

Από αύριο, 10 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον κινεζικό ζωδιακό κύκλο, εισερχόμαστε στο Έτος του Δράκου. Ο Δράκος για τους κινέζους είναι μέγα σύμβολο.

Σύμφωνα με την Κινεζική μυθολογία, οι Δράκοι είναι oυράνια πλάσματα που κινούνται μεταξύ ουρανού και γης και έχουν τεράστιες δυνάμεις, τόσο μεγάλες, που μπορούν να ελέγχουν τον άνεμο και τη βροχή, να πετούν στον ουρανό, να εκτρέπουν θάλασσες.

Η κινέζικη πρωτοχρονιά – η πρώτη ημέρα του κινέζικου ημερολογίου πέφτει την ημέρα της δεύτερης νέας σελήνης μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο και γιορτάζεται σε όλο τον πλανήτη, με εκδηλώσεις και φεστιβάλ στις Chinatowns όλων των μεγάλων πρωτευουσών.

Αστρολογικά ο Δράκος συμβολίζει την δύναμη, την αντοχή, την υγεία, την αρμονία και την διαύγεια. Ο δράκος είναι γνωστός για την εντιμότητα του και την αυξημένη αίσθηση του καθήκοντος. Οι Κινέζοι λένε ότι αν ο φίλος σου είναι δράκος τότε είσαι τυχερός.

Και ποιοι ανήκουν άραγε στο ζώδιο του Δράκου;

Όσοι έχουν γεννηθεί τις ακόλουθες ημερομηνίες: 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012 και 2024. Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν στο ζώδιο του Δράκου είναι υπερόπτες, ρομαντικοί, ευαίσθητοι, φιλόδοξοι, εκκεντρικοί, αποφασιστικοί και εμπνέουν σεβασμό. Ταιριάζουν ιδανικά με τον τίγρη, το φίδι και τον ποντικό.

Πέρυσι, το 2023 ήταν η χρονιά του λαγού, το 2022 ήταν η χρονιά της τίγρης, το 2021 ήταν η χρονιά του βοδιού και το 2020 ήταν του αρουραίου. Το 2024 θα είναι η η χρονιά του δράκου και όλα τα φώτα είναι στραμμένα σε όσους ανήκουν σε αυτό το ζώδιο.