Θέλετε να έχετε γερά οστά; Ξεκινήστε να τρώτε αυτό το καλοκαιρινό φρούτο…

Διατροφή

Είναι γεγονός ότι η οστεοπόρωση πλήττει, παγκοσμίως, εκατομμύρια ανθρώπους, κυρίως άνω των 50 ετών. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, κλειδί για την πρόληψη της οστεοπόρωσης είναι η ισορροπημένη καθημερινή διατροφή, ώστε να εξασφαλίζεται η συντήρηση των οστών σας.

Ένα από τα φρούτα αυτής της εποχής, το πεπόνι, περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά που είναι ζωτικής σημασίας για την επιδιόρθωση και την διατήρηση των υγιών οστών, όπως το φολικό οξύ, η βιταμίνη Κ και το μαγνήσιο.

Το φολικό οξύ είναι ουσιαστικό για την διάσπαση της ομοκυστεΐνης, τα αυξημένα επίπεδα της οποίας συνδέονται με μείωση της οστικής πυκνότητας με την πάροδο των ετών. Η βιταμίνη Κ παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή δομικών πρωτεϊνών  των οστών όπως η οστεοκαλσίνη.

Τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την σύνθεση και την αποδόμηση των οστών απαιτούν μαγνήσιο για να λειτουργήσουν σωστά. Το πεπόνι περιέχει μαγνήσιο που συμβάλλει στην υγεία των οστών. Επίσης περιέχει σε μικρότερα ποσοστά άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά για τα οστά και περιλαμβάνουν το ασβέστιο, το φώσφορο και τον ψευδάργυρο.

Το πεπόνι είναι χαμηλό σε θερμίδες, δεν έχει καθόλου χοληστερόλη, περιέχει όμως αρκετή φυσική ζάχαρη και ως εκ τούτου η υπερκατανάλωσή του μπορεί να είναι επιβαρυντική για το βάρος σας.