Στον τόπο μας βρίσκεται το “μαιευτήριο” της χελώνας caretta στη Μεσόγειο…

Περιβάλλον

Η παραλία των Σεκανίων, στη Ζάκυνθο, αποτελεί το σημαντικότερο «μαιευτήριο» της Μεσογείου. Είναι η παραλία με την μεγαλύτερη πυκνότητα σε φωλιές, παγκοσμίως, για τη θαλάσσια χελώνα Caretta caretta.

Η μικρή αυτή παραλία, που το μήκος της δεν ξεπερνά τα 550 μέτρα, έχει αναδειχθεί εδώ και 26 χρόνια σε σύμβολο της δράσης για την προστασία της άγριας ζωής στη χώρα μας. Μπορεί να είναι μικρή, όμως είναι τόσο σημαντική λωρίδα ακτής, όπου αναδεικνύεται η σημασία των προστατευόμενων περιοχών και της αειφόρου διαχείρισης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Αριθμός ρεκόρ, φέτος, για τις φωλιές της Caretta Caretta στις παραλίες της Ζακύνθου | Αυγή

Το 2018  ήταν χρονιά – ρεκόρ, καθώς στην παραλία των Σεκανίων καταγράφηκαν 720 φωλιές! Και το 2019, από τις 1.243 φωλιές της καρέτα στις έξι διαφορετικές παραλίες του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, περισσότερες από τις μισές (639) καταγράφηκαν στα Σεκάνια!

Η παραλία και η γύρω περιοχή είναι Απολύτου Προστασίας. Σε αυτήν απαγορεύεται κατά τη διάρκεια όλου του έτους, όλες τις ώρες της ημέρας και κατά μήκος όλης της παραλίας, η πρόσβαση σε επισκέπτες.

Τα Σεκάνια ο «παράδεισος» της καρέτα. Ένας «παράδεισος» που προβάλλει  τη Ζάκυνθο και τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο.

Σύνολο επισκέψεων 5,464 , Σήμερα 1