Εκεί δεν θα σας βρει ούτε… ο κορονοϊός. Άγνωστα νησάκια-καταφύγια, όπου αρκεί μόνο το μαγιό…

Ο τόπος μας

Αν έχετε βαρεθεί τα κλασικά και πολυδιαφημισμένα ελληνικά νησιά και το μόνο που αναζητάτε για το φετινό καλοκαίρι στις διακοπές σας είναι το τρίπτυχο ήλιος-θάλασσα-ηρεμία, τότε υπάρχουν οι ιδανικοί προορισμοί.

Πέντε άγνωστα σε πολλούς μικρά νησιά-καταφύγια θα σας προσφέρουν τις πιο ουσιαστικές απολαύσεις… Εκεί δεν χρειάζεστε τίποτε άλλο πέρα από ένα μαγιό.

Εκεί δεν θα σε βρει κανείς φέτος το καλοκαίρι, άσε που είναι ασφαλή και για τον κορονοϊό:

Ψέριμος, Δωδεκάνησα

Ήσυχες διακοπές στη γαλήνια Ψέριμο – Newsbeast

Ανάμεσα στην Κάλυμνο και την Κω, η μικροσκοπική Ψέριμος των 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων είναι ιδανικός προορισμός για μια μονοήμερη εκδρομή από τα γύρω νησιά ή για ήρεμες διακοπές. Οι καλοκαιρινοί επισκέπτες έρχονται για να χαρούν τις παρθένες παραλίες του νησιού και ένα τοπίο που πραγματικά σε γαληνεύει.

Τα Αυλάκια είναι το μοναδικό χωριό και το λιμάνι του νησιού. Εκεί θα απολαύσεις το μπάνιο σου σε με μια πολύ ωραία, πεντακάθαρη παραλία με ρηχά νερά. Στην Ψέριμο δεν υπάρχουν δρόμοι και δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Αν ακολουθήσεις το μονοπάτι που οδηγεί έξω από τον κεντρικό οικισμό, θα βρεις τις υπόλοιπες παραλίες του νησιού, μετά από 10 λεπτά έως και μία ώρα περπάτημα.

Μαράθι, Δωδεκάνησα

Νησί Μαράθι. - Εικόνα του Lipsi, Δωδεκάνησα - Tripadvisor

Λίγοι είναι οι ήχοι που θα ακούσεις πέρα από το κελάηδισμα των πουλιών και τα κουδούνια των κατσικιών σε αυτό το μικρό νησί των Δωδεκανήσων που ανήκει στο σύμπλεγμα των Αρκιών. Εδώ δεν υπάρχουν ούτε δρόμοι, ούτε αυτοκίνητα, παρά μόνο μία υπέροχη παραλία.

Αν εξαιρετικά μικρό, με έκταση μόλις 355 στρέμματα, το Μαράθι είναι κατοικημένο (5 κάτοικοι σύμφωνα με την τελευταία απογραφή) και διαθέτει έναν μικρό οικισμό. Την καλοκαιρινή περίοδο λειτουργούν δύο ταβέρνες και κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Παλαιό Τρίκερι, Παγασητικός

Το μικροσκοπικό νησάκι στην «αγκαλιά» του Παγασητικού – Newsbeast

Φτάνοντας στο χωριό Τρίκερι στο νότιο Πήλιο, θα κατηφορίσεις για τον Αλογόπορο κι από εκεί θα πάρεις το μικρό καΐκι για το νησάκι Παλαιό Τρίκερι, έναν παράδεισο ηρεμίας και ομορφιάς. Το μοναδικό κατοικημένο νησί του Παγασητικού είναι ένα μέρος που μοιάζει να έχει ξεχάσει για τα καλά ο χρόνος.

Το ένα και μοναδικό χωριό του είναι το γραφικό Παλαιό Τρίκερι, χτισμένο σχεδόν μες στον ελαιώνα. Σε ένα ύψωμα, στο μέσο του νησιού, δεσπόζει το παλιό βυζαντινό μοναστήρι της Παναγιάς Ευαγγελίστριας με τα 100 κελιά και τη θαυματουργή εικόνα. Το νησάκι είναι κατάφυτο και διαθέτει θαυμάσιες παραλίες με πρασινογάλαζα νερά που αξίζει να ανακαλύψεις- οι πιο γνωστές είναι η Πράσινη Άμμος, η Αγία Σοφία και ο Άι Γιώργης, όπου μπορείς να πας με τα πόδια ή με βαρκάκι.

Κάλαμος Ιόνιο

Κάλαμος: Το πιο πράσινο νησί της Ελλάδας μοιάζει με πραγματικό ...

Ο Κάλαμος είναι μικρό νησί ακριβώς απέναντι από το χωριό Μύτικας της Αιτωλοακαρνανίας, που ανήκει διοικητικά στο Νομό Λευκάδας μαζί με άλλα νησάκια της περιοχής. Είναι κυρίως ορεινό (η κορυφή του βουνού που δεσπόζει στο νησί φτάνει τα 745 μ.) και διαθέτει ξεχωριστή φύση, ατμόσφαιρα άλλης εποχής και μικρές παραλίες με λευκά βότσαλο και διάφανα γαλαζοπράσινα νερά.

Η μυρωδιά πεύκου και αλμύρας είναι παντού στην ατμόσφαιρα. Περιπλανηθείτε στα στενά σοκάκια και μιλήστε με τους ντόπιους για τη ζωή στο νησί. Περπατήστε μέχρι την Επισκοπή μέσα από ένα ανέγγιχτο τοπίο. Από τον Κάλαμο με ποδήλατο μπορείτε να επισκεφτείτε το νότιο άκρο του νησιού, τον εγκαταλελειμμένο οικισμό στο Κεφάλι. Εκεί θα δείτε ερειπωμένα σπίτια, παλιά ελαιοτριβεία, πέτρινα αλώνια και μισογκρεμισμένους ανεμόμυλους που στέκουν ακόμα, σαν ο χρόνος να σταμάτησε ξαφνικά.

Διαπόντια Νησιά, Ιόνιο

Τα άγνωστα Διαπόντια νησιά: Το δυτικότερο σημείο της χώρας ...

Βρίσκονται στο δυτικότερο σημείο της χώρας, στα βορειοδυτικά της Κέρκυρας, και συγκεντρώνουν όλη την ομορφιά του Ιονίου στα λίγα τετραγωνικά τους. Στα Διαπόντια Νησιά (Οθωνοί, Ερείκουσα, Μαθράκι) η απόλυτη χαλάρωση είναι εξασφαλισμένη. Μια υπέροχη φύση, ανέγγιχτες παραλίες που προσφέρουν χαλάρωση και ηρεμία ακόμα και τον Αύγουστο, θαλάσσια σπήλαια γεμάτα μυστικά, παλιοί οικισμοί και γραφικά μονοπάτια μέσα στους ελαιώνες περιμένουν τους επισκέπτες σε αυτά τα νησιά-ησυχαστήρια, τα οποία συνδέονται με την Κέρκυρα με δρομολόγια που εκτελούν καραβάκια από την πόλη της Κέρκυρας, το Σιδάρι και τον Άγιο Στέφανο.

Στους Οθωνούς- το μεγαλύτερο από τα Διαπόντια Nησιά και δυτικότερο άκρο της Ελλάδας- θα κολυμπήσεις οπωσδήποτε στην Άσπρη Άμμο – μία από τις ωραιότερες παραλίες του Ιονίου- και θα επισκεφτείς με βαρκάκι την εντυπωσιακή σπηλιά της Καλυψούς. Στο Μαθράκι υπάρχουν οι παραλίες Πορτέλο και Απιδιές, ενώ τα μονοπάτια με την πλούσια βλάστηση είναι η χαρά του πεζοπόρου. Η Ερείκουσα είναι κατάφυτη από ελιές και κυπαρίσσια, ενώ έχει δύο παραλίες, το Πόρτο και το Μπραγκίνι.

Σύνολο επισκέψεων 746 , Σήμερα 1