Έρχονται μπουλντόζες για κατεδάφιση 60 αυθαιρέτων σε παραλίες και δάση. Σε αυτές τις περιοχές

Κοινωνία

Μετά την κατεδάφιση των αυθαιρέτων στη Μακρόνησο, στις αρχές Μαρτίου, το υπουργείο Περιβάλλοντος προχωρά και στην κατεδάφιση 60 αυθαίρετων κτισμάτων, εντός της Περιφέρειας Αττικής, ύστερα από την υπογραφή της απόφασης για τη διενέργεια σχετικού ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού.

Όπως έγινε γνωστό ο σχετικός διαγωνισμός, που προβλέπει κονδύλι της τάξης των 500.000 ευρώ, αφορά στην εκτέλεση τελεσίδικων αποφάσεων-πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων περιφράξεων, κατασκευών, εγκαταστάσεων και κτισμάτων, ενώ πρόκειται για επαναπροκήρυξη διαγωνισμού που είχε κριθεί άγονος τον Αύγουστο του 2019.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα 38 από αυτά τα αυθαίρετα βρίσκονται σε ζώνη αιγιαλού και παραλίας στους Δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων στις περιοχές Ψάθα, Πόρτο Γερμενό, Αγία Τριάδα Βουρκαρίου, Πάχη και Κινέττα. Σε αυτά προστίθεται και μια υποομάδα 6 ακόμη αποφάσεων πρωτοκόλλων κατεδάφισης σε ζώνη αιγιαλού και παραλίας στον Δήμο Μεγαρέων, στις περιοχές Λάκκα Καλογήρου και Νέα Πέραμος.

Επίσης, περιλαμβάνονται 16 ακόμη πρωτόκολλα κατεδάφισης σε δάση, δασικές εκτάσεις, εθνικό δρυμό των Περιφερειακών Ενοτήτων Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Βόρειου Τομέα Αθηνών, στους Δήμους Φυλής, Διονύσου, Πεντέλης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδος, Παιανίας, Κρωπίας και Μαρκοπούλου-Μεσογαίας.

Μπουλντόζες και ΜΑΤ στη Μύκονο για την κατεδάφιση αυθαιρέτων ...