Εδώ ήταν το καταφύγιο ενός πειρατή – φονιά… Η άγνωστη παραλία της Μάνης. Βίντεο

Ο τόπος μας

Είναι μία από τις καλύτερες παραλίες της Μάνης, σύμφωνα με τους παγκόσμιους τουριστικούς και ταξιδιωτικούς οδηγούς. Θεωρείται από τις “άγνωστες” παραλίες, καθώς βρίσκεται καλά «κρυμμένη» στο τέλος ενός μονοπατιού, ανάμεσα στα δέντρα.

Το όνομά της τρομακτικό… Είναι η παραλία του Φονέα και την ακολουθεί ένας θρύλος. Λένε ότι εκεί ναυάγησε ένας πειρατής και βρήκε καταφύγιο στην σπηλιά της. Μέχρι να καταφέρει να επισκευάσει το ναυαγισμένο πλοίο του, σκότωνε περαστικούς για να τους ληστέψει, κι έτσι έμεινε στην τοπική παράδοση ως ο «Φονέας».

Άλλοι πάλι αναφέρουν ότι πήρε το όνομα Φονέας επειδή αρκετοί άνθρωποι και ζώα είχαν πνιγεί στην προσπάθεια τους να διαβούν το αφρισμένο ρέμα πριν γίνουν τα γεφύρια.

Η παραλία βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία Δελφίνια, μόλις 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρδαμύλης, στο δρόμο προς Λακωνία.

Μεσσηνία - Όλες οι Παραλίες & Που Να Κολυμπήσεις | TerraBook

Παρά το τρομακτικό όνομά της, πρόκειται για μία πανέμορφη βοτσαλωτή παραλία, με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και ένα κατάφυτο φυσικό τοπίο με βράχια να την περικυκλώνει δημιουργώντας ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι ο τεράστιος βράχος που βρίσκεται στη μέση του μικρού κόλπου και προσφέρεται για ατελείωτες βουτιές από τους περιπετειώδεις λουόμενους.

Στην παραλία δε θα βρείτε καμία οργάνωση πέρα από μία καντίνα με τραπεζάκια που λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες προσφέροντας δροσιστικά ροφήματα. Για οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε θα πρέπει να έχετε μεριμνήσει από πριν.

Δείτε το βίντεο από UP stories