Μήπως ήρθε η ώρα να φάτε νούμπουλο; 

Διατροφή

Το νούμπουλο (από το ενετικό nombolo: φιλέτο) είναι ένα παραδοσιακό αλλαντικό της Κέρκυρας. Παρασκευάζεται από ολόκληρο χοιρινό φιλέτο.

Το κρέας αλατίζεται ολόκληρο, προστίθενται μπαχαρικά και μαρινάρεται σε κρασί. Στη συνέχεια τα υλικά εγκυβωτίζονται σε φυσικό έντερο, συνήθως μαζί με μια λωρίδα λίπους, και καπνίζονται πάνω σε μείγμα από βότανα, όπως φασκόμηλο, δάφνη, θυμάρι, σχίνο, δρυ, και μυρτιά.

Καταναλώνεται σε λεπτές φέτες, συνήθως σε φρέσκο ψωμί, ιδανικά με αυγά ή σκέτο, αλλά και ως αλλαντικό σε πίτες ή σάντουιτς. Στη γεύση το νούμπουλο μοιάζει πολύ με προσούτο, αν και πολλοί καλοφαγάδες λένε ότι ίσως είναι και πιο νόστιμο.