Άλλοι παρέλαση… και άλλοι επέλαση στο εξωτερικό. Η πόλη έκπληξη που επιλέγουν οι Έλληνες

Και όμως συμβαίνει...

Ενώ πλησιάζει η αργία της 28ης Οκτωβρίου, πολλοί Έλληνες έχουν κλείσει τα εισιτήριά τους και ετοιμάζουν βαλίτσες για μια μίνι απόδραση…

Όπως αναφέρουν τουριστικοί πράκτορες, η κίνηση για την 28η Οκτωβρίου καταγράφεται σε ικανοποιητικά επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, παρά το γεγονός ότι η αργία φέτος «πέφτει» Σάββατο. Φαίνεται πώς φέτος οι Έλληνες ψηφίζουν ταξίδι στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε πόλεις της Βόρειας Ευρώπης, όπου ήδη έχει φτάσει ο χειμώνας και το κρύο, σε αντίθεση με το παρατεταμένο καλοκαίρι που επικρατεί στη νότια Ευρώπη.

Οι πληρότητες στο δίκτυο του εξωτερικού, μεταξύ 25 Οκτωβρίου έως και 29 Οκτωβρίου, όπως σημειώνουν τα τουριστικά γραφεία, κινούνται μεταξύ 76% – 80%, ανάλογα τον προορισμό. Οι Έλληνες επιβάτες δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στα ταξίδια στο εξωτερικό από ότι στο εσωτερικό, τάση που επικράτησε και πέρυσι.

Και αντί να επιλέξουν το Παρίσι, το Λονδίνο ή τη Ρώμη, προτιμούν για παράδειγμα μια πόλη-έκπληξη, το Ταλίν, αλλά και το Εδιμβούργο, τη Βαρσοβία ή την Κρακοβία, προορισμοί που έχουν ήδη αρχίσει να «μυρίζουν» χειμώνα και Χριστούγεννα.

Όπως βλέπουμε, πέρυσι ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων ήταν το Τελ Αβίβ, κάτι που φέτος δεν ισχύει λόγω του πολέμου που μαίνεται στη Μέση Ανατολή.

Η κίνηση στο δίκτυο εσωτερικού είναι περίπου στα περυσινά επίπεδα, με τους παραδοσιακούς προορισμούς – Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδος, Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Κέρκυρα, κ.α. – να προσελκύουν σημαντικό αριθμό επιβατών.