Όταν οι θαμώνες είχαν… χαλαρώσει. “Ντου” της αστυνομίας τα μεσάνυχτα σε μπαρ, αναζητώντας… καπνιστές

Κοινωνία

Άρχισαν οι εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Το βράδυ του Σαββάτου και τα ξημερώματα της Κυριακής, στο κέντρο της Αθήνας,
οι ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ εισέβαλαν σε αρκετά καταστήματα και πραγματοποίησαν έλεγχους συμμόρφωσης με τις κείμενες διατάξεις περί προστασίας από προϊόντα καπνού, προβαίνοντας σε συστάσεις για την ορθή εφαρμογή των απαιτήσεων του θεσμικού πλαισίου.
Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, το επόμενο διάστημα θα εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ελέγχων που θα υλοποιηθεί από μικτά κλιμάκια των συναρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή του νόμου, η προστασία της δημόσιας υγείας και η ισότιμη λειτουργία των επιχειρήσεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των σχετικών διατάξεων.
Ο διοικητής της Εθνικής Αρχής, Άγγελος Μπίνης, τόνισε ότι «ο εθνικός στόχος για τη μείωση του καπνίσματος βρίσκει, όπως καταγράφεται σε σχετικές έρευνες, σύμφωνη τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, η οποία αναμένει απτά δείγματα της βούλησης της πολιτείας για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων”.