“Έφυγε” από τη ζωή… Γνωρίζετε ότι ο Βασίλης Καρράς είχε μπει στο βιβλίο Γκίνες;

Πρόσωπα

“Έφυγε” από τη ζωή, σε ηλικία 70 ετών, ο τραγουδιστής Βασίλης Καρράς. Το πραγματικό όνομά του ήταν Βασίλειος Κεσογλίδης…

Ο αγαπημένος τραγουδιστής αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα, ενώ τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν με κορωνοϊό στην εντατική. Άφησε την τελευταία του πνοή στις 17.00 το απόγευμα από ανακοπή.

Υπήρξε επί δεκαετίες ένας από τους δημοφιλείς λαϊκούς τραγουδιστές με τους χιλιάδες θαυμαστές του να γεμίζουν κάθε χώρο όπου εμφανιζόταν.

Ο τραγουδιστής είχε καταφέρει κάτι μοναδικό εκτός από το να γεμίζει νυχτερινά κέντρα. Είχε πετύχει να μπει στο βιβλίο Γκίνες όταν μάζεψε 17 χιλιάδες κόσμο στο στάδιο Arena στη Σόφια της Βουλγαρίας, ενώ ακόμα 5.000 θεατές, έμειναν απέξω καθώς δεν κατάφεραν να βρουν εισιτήριο. Ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος καλλιτέχνης που κατάφερε να γεμίσει το συγκεκριμένο στάδιο.

Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο “Πρόσφυγας” στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, την δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι.

Αγαπούσε πολύ και τη φάρμα που είχε δημιουργήσει και αποτελούσε το προσωπικό του καταφύγιο. Το Κτήμα Καρράς βρίσκεται σε υψόμετρο 200 μέτρων στους πρόποδες του Παγγαίου και ξεκίνησε την πορεία του τη δεκαετία του 2000, παράγοντας αγνά προϊόντα, όπως ελιές, κεράσια, σύκα, σταφύλια, καρύδια, κ.ά.

Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του “Εγώ αγάπη μου, εγώ”.

Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος “Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη”, που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.