Νεαρή ήταν… άλλος άνθρωπος. Αναγνωρίσατε αυτή τη διάσημη Ελληνίδα ηθοποιό; Βίντεο

Ιστορίες ζωής... Σαν Σήμερα

Αυτή η φωτογραφία είναι μίας διάσημης Ελληνίδας ηθοποιού που ποτέ δεν θα μπορούσατε να αναγνωρίσετε… Από τις πιο αγαπημένες κινηματογραφικές περσόνες που σε νεαρή ηλικία ήταν… άλλος άνθρωπος.

Ο λόγος για τη Γεωργία Βασιλειάδου, η οποία, σαν σήμερα, 12 Φεβρουαρίου του 1980, έχασε τη μάχη με τη ζωή…

Στη φωτογραφία αυτή είναι νεαρή και δεν έχει καμιά σχέση με το πρόσωπο που γνωρίσαμε στον κινηματογράφο. Όπως αποκάλυψε η κόρη της, Φωτεινή, η Βασιλειάδου “είχε στο πρόσωπό της μια μεγάλη κύστη, αφαιρέθηκε αλλά η ουλή που δημιουργήθηκε δεν έκλεινε εύκολα. Ήταν το σημείο του προσώπου τέτοιο, στο ζυγωματικό που ήταν δύσκολο να κλείσει. Έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ουλή στο πρόσωπό της”.

Κάποτε ο Νίκος Τσιφόρος της είχε πει: «Βρε Γεωργία το σκέφτηκες ποτέ να κάνεις πλαστική προσώπου;» Και η Βασιλειάδου του απάντησε: «Κι εσύ σκέφτηκες ότι τότε οι κωμωδίες σου θα πήγαιναν στράφι;».

Η Γεωργία Βασιλειάδου, η «ομορφότερη άσχημη» όπως την αποκαλούσαν, αποτελούσε μαζί με τον Βασίλη Αυλωνίτη και τον Μίμη Φωτόπουλο ένα από τα τρία «ιερά τέρατα» του ελληνικού  κινηματογράφου. Το πραγματικό της όνομα ήταν Γεωργία Αθανασίου, αλλά η ίδια το άλλαξε σε Βασιλειάδου όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με το τραγούδι και την υποκριτική. Υποχρεώθηκε να αφήσει νωρίς το σχολείο για να εργαστεί σε κατάστημα και να βοηθήσει την πολυμελή οικογένειά της, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα της κατόπιν πτώσης από άλογο, ο οποίος ήταν αξιωματικός του ιππικού.

Γεωργία Βασιλειάδου. Ακούστε την εδώ ως εκρηκτική «Κολομπίνα» από το ραδιόφωνο και το μακρινό 1960… - Cat Is Art

Την πρώτη της καλλιτεχνική εμφάνιση έκανε το 1922 σαν μέλος της χορωδίας του Θεάτρου Ολύμπια, στο έργο Ερνάνη του Τζουζέπε Βέρντι, μάλλον συμπωματικά οπότε και ξεκίνησε τις σπουδές της στην Γεννάδιο Σχολή το 1923 και κατόπιν εμφανίστηκε σε διάφορες όπερες. Εργάστηκε σε μεγάλα θεατρικά σχήματα της εποχής με τους Κυβέλη, Μαρίκα Κοτοπούλη, Δημήτρη Μυράτ, ερμηνεύοντας ποικίλους ρόλους.

Ο άνθρωπος που την ανακάλυψε και της έδωσε την ευκαιρία να κάνει μεγάλη καριέρα ήταν ο Αλέκος Σακελλάριος έτσι στα σαράντα δύο της χρόνια η Γεωργία Βασιλειάδου κάνει ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα και με το έμφυτο ταλέντο της κατακτάει αμέσως το κοινό. Ο Αλέκος Σακελλάριος της προσέφερε ένα ρόλο το 1939 στα Κορίτσια της παντρειάς, που έγινε η αφορμή για το ξεκίνημα μιας δεύτερης, αλλά περισσότερο γνωστής καριέρας – αυτή τη φορά ως κοσμαγάπητης κωμικού, της “ομορφότερης άσχημης” του ελληνικού κινηματογράφου, όπως χαρακτηρίστηκε. Υπέφερε από βρογχικό άσθμα. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και νοσηλεύτηκε στον Ευαγγελισμό.