Εδώ ο ήλιος… δεν χάνεται. Έχει ηλιοφάνεια πάνω από 3.000 ώρες, ετησίως

Ο τόπος μας

Τα γραφικά στενά σοκάκια, οι όμορφες παραλίες, η εξαιρετική θέα του πελάγους, αλλά κυρίως η ακρόπολη της Λίνδου, που δεσπόζει πάνω από τον οικισμό, έχουν καταστήσει τη Λίνδο δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Απέχει περίπου 55 χλμ. από την πόλη της Ρόδου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η Λίνδος παρουσιάζει ήπιο και ζεστό κλίμα, και κατά μέσο όρο είναι το θερμότερο μέρος της γεωγραφικής Ευρώπης. Η μέση ετήσια θερμοκρασία φτάνει τους 21.9°C, κυρίως λόγω των θερμών καταβατικών ανέμων που πνέουν μεγάλο μέρος του έτους στη περιοχή.

Η μέση ετήσια θερμοκρασία στη Λίνδο ξεπερνά ακόμα και τις μέσες ετήσιες θερμοκρασίες σε μετεωρολογικούς σταθμούς που βρίσκονται στα Αφρικανικά Κανάρια Νησιά, στο Τέλ Αβίβ, στο Κάιρο και σε άλλα μέρη, που θεωρούμε πιο θερμά.

Επίσης, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η ευρύτερη περιοχή της Λίνδου (ΝΑ Ρόδος) σημειώνει την υψηλότερη ηλιοφάνεια στην Ελλάδα με πάνω από 3.100 ώρες ετησίως. Να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο του 2021 ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στη Λίνδο σημείωσε το ρεκόρ Ευρώπης θερμότερου μήνα όλων των εποχών.