Εδώ είναι όλα “πράσινα”… Η μοναδική περιοχή στην Ελλάδα που διεκδικεί ευρωπαϊκό βραβείο

Περιβάλλον

Και επισήμως ο Δήμος Γρεβενών είναι υποψήφιος για το «European Green Leaf». Η υποψηφιότητά του, έγινε δεκτή και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κι έτσι τα Γρεβενά είναι ο μοναδικός ελληνικός δήμος που συμμετέχει σε αυτό τον Ευρωπαϊκό θεσμό που επιβραβεύει τις «πράσινες» πρωτοβουλίες μικρών πόλεων.

Στα Γρεβενά τα τελευταία 7 χρόνια ο δήμος μέσα από ένα γιγάντιο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων έχει προχωρήσει στην ενεργειακή αναβάθμιση και αυτονομία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και στην ενεργειακή αυτονομία πολλών δημοτικών κτιρίων με την χρήση της «αβαθούς Γεωθερμίας».

Το Βραβείο European Green Leaf Award θεσμοθετήθηκε το 2015 και καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Έπιτροπή με στόχο την αναγνώριση, προώθηση και επιβράβευση των προσπαθειών των μικρών πόλεων, προκειμένου να καταστούν βιώσιμες μέσω της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Ο δήμος Γρεβενών θα διαγωνιστεί με άλλες οχτώ υποψήφιες πόλεις από Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Δανία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σλοβενία και Κροατία.