Της Πάργας… οι ανηφοριές γέμισαν τουρίστες. Στο “φουλ” η πληρότητα και τον Σεπτέμβριο

Ο τόπος μας

Σήμερα η Πάργα αποτελεί το πιο πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο της περιοχής. Η πληρότητα των καταλυμάτων στην Πάργα, άγγιξε τον Αύγουστο το 98% και όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με τουριστικούς πράκτορες, ακολουθεί ένας πολύ καλός Σεπτέμβριος με την πληρότητα να κυμαίνεται στο 90%.

Η εύκολη οδική πρόσβαση από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, καθώς και από τις χώρες των Βαλκανίων, αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα. Ταυτόχρονα, η διεύρυνση των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο του Ακτίου, οι ποιοτικές προσφερόμενες υπηρεσίες έχουν τοποθετήσει την Πάργα «ψηλά» στις προτιμήσεις των επισκεπτών και όχι μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η Πάργα προσφέρεται για εναλλακτικό τουρισμό, όπως ράφτινγκ στον Αχέροντα, καταδύσεις, ιππασία και πεζοπορία. Μάλιστα, για την ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού, ο Δήμος Πάργας υπέβαλε πρόταση στο υπουργείο Περιβάλλοντος που αφορά την «Δημιουργία διαδρομών πεζοπορίας στον Δήμο Πάργας» ύψους 1.595.000 ευρώ, συνολικού μήκους 42 χλμ.

Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν οι παραλίες Κρυονέρι, Πίσω Κρυονέρι (εντός του οικισμού της Πάργας), ο Βάλτος και το Σαρακήνικο στα δυτικά, ο Λίχνος και ο Άι Γιαννάκης στα ανατολικά. Απέναντι ακριβώς από την πόλη υπάρχει το γραφικό Νησί της Παναγιάς στο οποίο είναι κτισμένη εκκλησία καθώς και μεσαιωνικά ενετικά και γαλλικά κτίσματα. Ένα ακόμα διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής είναι το Κάστρο του Αλή Πασά. Αποτελεί τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Ηπείρου.

Η Πάργα τους καλοκαιρινούς μήνες συνδέεται καθημερινά μέσω ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τους Παξούς και τους Αντίπαξους. Επίσης συνδέεται με την Αμμουδιά, την Κέρκυρα και τη Λευκάδα.

Περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα από την Πάργα βρίσκεται το σημαντικότερο αρχαίο μνημείο της περιοχής. Πρόκειται για το σπουδαιότερο νεκρομαντείο της αρχαιότητας, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα. Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι οι πηγές του ποταμού Αχέροντα αποτελούσαν τις Πύλες του Κάτω Κόσμου.