Η χρυσή τελετή των Όσκαρ έχει… χάλκινο αγαλματίδιο. Αλήθειες που θα σας εκπλήξουν…

Κόσμος

Τα βλέμματα εκατομμυρίων ανθρώπων είναι στραμμένα στη φετινή βραδιά απονομής των Όσκαρ. Η 95η τελετή απονομής των βραβείων θα ξεκινήσει γύρω στις 02.00 το πρωί, ώρα Ελλάδας.

Και η πρώτη μεγάλη αλλαγή είναι ότι δεν θα υπάρχει το κόκκινο χαλί… Έξω από το Dolby Theatre στο Χόλιγουντ, εργαζόμενοι άνοιξαν ένα χαλί στο χρώμα της σαμπάνιας. Ο Τζίμι Κίμελ, που θα παρουσιάσει τα 95α Όσκαρ τόνισε αστειευόμενος: “Νομίζω ότι η απόφαση να επιλέξουμε ένα χαλί στο χρώμα της σαμπάνιας αντί για ένα κόκκινο χαλί, δείχνει πόσο σίγουροι είμαστε ότι δεν θα χυθεί αίμα». Το κόκκινο χαλί των Όσκαρ χρονολογείτο από το 1961, στα 33α Όσκαρ.

Ωστόσο, κάθε χρόνο παρακολουθείτε τους τυχερούς νικητές να παίρνουν σπίτι τους τα φημισμένα χρυσά αγαλματίδιά των Όσκαρ. Πόσα, όμως, γνωρίζετε πραγματικά γι’ αυτό το πολυπόθητο βραβείο;

Ήρθε η ώρα να μάθετε κάποιες απίστευτες λεπτομέρειες γι’ αυτό το εικονικό χρυσό αγαλματάκι.

Αξίζει μόλις 1 δολάριο

Κάποια στοιχεία λένε ότι το κόστος τους μπορεί να κυμαίνεται από 400 δολάρια έως 1,36 εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είχε αγοράσει το Όσκαρ Καλύτερης Ηθοποιού που κέρδισε η Μπέτι Ντέιβις το 1938 έναντι του ποσού των 578.000 δολαρίων. Ωστόσο, σύμφωνα με έναν δεσμευτικό όρο της Ακαδημίας για να πάρει κάποιος στο σπίτι του το Όσκαρ, μπορεί να το μεταπωλήσει μόνο σε αυτή και αντί του ποσού του ενός δολαρίου! Τεχνικά, λοιπόν, ένα όσκαρ αξίζει μόλις 1 δολάριο, ενώ η κατασκευή του φτάνει τα 400 δολάρια/ κομμάτι.

Κατασκευάζεται σε 10 ημέρες

Για να κατασκευαστεί το επιχρυσωμένο αγαλματίδιο των Όσκαρ χρειάζονται 10 ημέρες για το καθένα και συνολικά τρεις μήνες για τα 50 που απονέμονται σε κάθε τελετή. Από το 1982 έως το 2016, κατασκευαζόντουσαν σε ένα εργοστάσιο με έδρα το Σικάγο, ενώ πριν από αυτό στη Μπατάβια του Ιλινόις. Σήμερα, φτιάχνονται περίπου μιάμιση ώρα έξω από τη Νέα Υόρκη, στο Polich Tallix, ένα χυτήριο καλών τεχνών.

Όλα όσα δεν ξέρετε για το αγαλματίδιο των Όσκαρ | News2u

Κάθε χρόνο δημιουργούνται περισσότερα αγαλματίδια από τους υποψήφιους

Κι αυτό για να διασφαλιστεί ο επαρκής αριθμός αγαλματιδίων σε περίπτωση ισοπαλίας ή πολλαπλών νικητών ανά κατηγορία. Προκειμένου να διασφαλιστεί το απόρρητο, τα αγαλματίδια δεν είναι χαραγμένα με το όνομα του νικητή, αλλά δημιουργούνται ξεχωριστές πλάκες για κάθε υποψήφιο με το όνομά του και μόλις ο νικητής αποδεχθεί το βραβείο τοποθετείται η εκάστοτε πινακίδα στο αγαλματίδιό του. Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν γνωρίζει ποιος ή πόσοι νικητές θα αναδειχθούν τη νύχτα της τελετής απονομής των Όσκαρ μέχρι να ανοίξει ο πολυπόθητος φάκελος ανά κατηγορία.

Είναι απλώς επιχρυσωμένα

Κάτω από την λαμπερή και χρυσαφένια επιμετάλλωση με χρυσό 24 καρατίων, το αγαλματίδιο στην ουσία είναι χάλκινο και όχι χρυσό.

Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου κατασκευαζόντουσαν από γύψο

Για τρία χρόνια κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τα αγαλματίδια κατασκευαζόντουσαν από γύψο. Ωστόσο, μετά το τέλος του πολέμου όλοι οι νικητές παρέλαβαν το αυθεντικό επιχρυσωμένο βραβείο τους.

Ζυγίζουν όσο ένα νεογέννητο μωρό

Με ύψος 34 εκατοστών, τα χρυσά αγαλματίδια των Όσκαρ ζυγίζουν περίπου όσο ένα μεγάλο νεογέννητο μωρό, δηλαδή κάπου στα 4 κιλά.

Σύνολο επισκέψεων 27,734 , Σήμερα 2