Για αυτό πρέπει να τρώτε φρέσκα καρύδια. Η ποσότητα που θεωρείται ως “γιατρικό”…

Διατροφή

Τα καρύδια θεωρούνται “γιατρικό”, καθώς είναι γεμάτα  πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ο χαλκός, το μαγγάνιο, το μαγνήσιο και ο φώσφορος. Παράλληλα, περιέχουν σημαντικά ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β, καθώς και πλήθος αντιοξειδωτικών και φυτοχημικών συστατικών.

Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Καρδιολογίας, η κατανάλωση καρυδιών τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα συνδέεται με ένα 17% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις, σε σύγκριση με την κατανάλωση καρυδιών μία φορά κάθε δύο εβδομάδες.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας (ESC) αναφέρουν ότι 30 γραμμάρια καρυδιών ημερησίως είναι ένα από τα χαρακτηριστικά μιας υγιεινής διατροφής, ενώ σημειώνουν ότι η ενεργειακή πυκνότητα των καρπών με κέλυφος είναι υψηλή.Σύμφωνα με τους επιστήμονες της έρευνας, τα καρύδια πρέπει να είναι φρέσκα, επειδή τα ακόρεστα λίπη μπορούν να οξειδωθούν στα μη φρέσκα καρύδια, καθιστώντας τα επιβλαβή.