Κάτι ήξεραν οι πειρατές και… ο Οδυσσέας. Ένα καλά κρυμμένο μυστικό… Εντυπωσιακό βίντεο, εικόνες

Ο τόπος μας

Στο νότιο τμήμα του Ρεθύμνου, μεταξύ της παραλίας του Πλακιά και εκείνης της Πρέβελης, συναντάται το εντυπωσιακό φιόρδ της Κρήτης, ένα καλά κρυμμένο μυστικό της περιοχής, με θέα το Λιβυκό πέλαγος, που προκαλεί δέος και θαυμασμό σε εκείνους που θα το ανακαλύψουν.

Στον κόλπο του Κάραβου, περίπου 100 μέτρων, ανάμεσα σε επιβλητικούς και μεγάλους κάθετους βράχους, δημιουργείται ένα μικρό φυσικό λιμανάκι και μια μικρή παραλία όνειρο. Οι ντόπιοι αποκαλούν τον συγκεκριμένο κόλπο και «πειρατικό φιόρδ», καθώς σε αυτόν έβρισκαν καταφύγιο οι πειρατές κατά την βυζαντινή περίοδο.

Κάραβος: Το κρυμμένο πειρατικό "φιόρδ" της Κρήτης - Rethemnos Live

Επιπλέον, σύμφωνα με την μυθολογία, πρόκειται για το μέρος όπου ο Οδυσσέας έμεινε για επτά χρόνια πριν επιστρέψει στην Ιθάκη, μαγεμένος τόσο από την ομορφιά του τόπου, όσο και από την βασίλισσα Καλυψώ. Στην τελευταία μάλιστα οφείλεται και η ονομασία της παραλίας «Καλυψώ».

Πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά, πιο καθαρά ακόμα και από πισίνας, εντυπωσιακοί σχηματισμοί των βράχων και ένας ονειρικός βυθός στα χαρακτηριστικά της παραλίας που την κάνουν μοναδική στο είδος της.

Η Καλυψώ, σήμερα, είναι μια οργανωμένη παραλία, που συναντάται στα όρια σύγχρονου ξενοδοχείου το οποίο την έχει εξοπλίσει με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Η μικροσκοπική παραλία στην αρχή έχει άμμο σε πλάτος το πολύ 2 μ. και βαθαίνει απότομα. Η περιοχή έχει γίνει πολύ γνωστή τα τελευταία χρόνια και δεκάδες ντόπιοι την επισκέπτονται για να κολυμπήσουν και να βγάλουν φωτογραφίες με το μοναδικό αυτό φόντο.

Κάραβος: Ένα πειρατικό πέρασμα στην Κρήτη! - iTravelling

Πέρα από το μυστικιστικό τοπίο, το μέρος προκαλεί εντύπωση λόγω των σχηματισμών των βράχων και των πεντακάθαρων γαλάζιων νερών, που θυμίζουν πισίνα. Στην παραλία του Κάραβου καταλήγουν οι χείμαρροι από το φαράγγι του Κουρταλιώτη, το οποίο πήρε το όνομά του από τα σφυρίγματα του αέρα που μοιάζουν με κρόταλα (κούρταλα), που χτυπούν όταν φυσά βόρειος άνεμος και περνά από τα κοιλώματα των βράχων.

Εξίσου εντυπωσιακός είναι και ο βυθός στο σημείο αυτό, καθώς υπάρχει ένα σπάνιο υποθαλάσσιο ανάγλυφο, το οποίο συμπληρώνεται με την πλούσια ζωή από ψάρια, φυτά και κοράλλια.

Κάραβος: Ένα καλά κρυμμένο πειρατικό φιόρδ στην Κρήτη | CityPatras

Δείτε το υπέροχο βίντεο από τον Σαράντο Νίκο