Αχ Ελλάδα μου… Δύο ελληνικές παραλίες αναδείχθηκαν στις καλύτερες του κόσμου…

Ο τόπος μας

Σε έρευνα που διεξήγαγε η μεγάλη βρετανική, ταξιδιωτική εταιρεία Big 7 Travel Media, αναδείχθηκαν οι 50 καλύτερες παραλίες στον κόσμο, όπως αυτές ψηφίστηκαν από τουλάχιστον 6.000 συμμετέχοντες, αλλά και με βάση αξιολογήσεις ταξιδιωτικών συντακτών.

Φυσικά η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια λίστα. Μάλιστα, η χώρα μας εκπροσωπείται με δύο παραλίες! Η πρώτη που συναντάται στη λίστα, και πιο συγκεκριμένα στην 26η θέση, είναι το μαγικό Ελαφονήσι, στο νοτιοδυτικό τμήμα των Χανίων. Πρόκειται για ένα από τα πιο ονειρικά και παραδεισένια μέρη στη χώρα που μόλις το αντικρίσεις, αναφωνείς: «Κάπως έτσι πρέπει να μοιάζει ο παράδεισος»!

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα που κάθε χρόνο φιγουράρει στις λίστες διεθνών ταξιδιωτικών περιοδικών και τουριστικών πλατφόρμων ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες παγκοσμίως. Τόπος ιδιαιτέρου φυσικού κάλους και προστατευόμενη περιοχή Natura. Θα έλεγε κανείς ότι εδώ η φύση έκανε το θαύμα! Αυτό που χαρακτηρίζει το Ελαφονήσι και το κάνει μέρος εξωτικό, είναι οι μικρές νησίδες με την πολύ ψιλή λευκή αμμουδιά που ροζίζει σε αρκετά σημεία, η λιμνοθάλασσα που σχηματίζεται και τα τιρκουάζ αβαθή νερά.

Μύκονος Παραλίες - Ψαρού Παραλία Μύκονος ΜΥΚΟΝΟΣ

Στην 35η θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η Ψαρού στη Μύκονο. Αναμφίβολα η πιο κοσμοπολίτικη οργανωμένη παραλία στο νησί των Ανέμων, με την αγνή και καθαρή λευκή άμμο και τα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά, που είναι πάντα ήρεμα, καθώς η παραλία είναι κλεισμένη από βουνά γύρω της. Αποτελεί στέκι φημισμένων καλλιτεχνών τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τη διεθνή σκηνή. Εκεί που για να βρεις ξαπλώστρα πρέπει να κάνεις κράτηση και για να συμμετάσχεις στο πάρτι πρέπει να έχεις πιστωτική κάρτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη λίστα υπάρχει και μια κυπριακή παραλία και μάλιστα στην τρίτη θέση! Πρόκειται για τo Fig Tree Bay στον Πρωταρά. Σύμφωνα με την Big 7 Travel, η καλύτερη παραλία στον κόσμο είναι η φημισμένη Zlatni Rat (Χρυσό Κέρατο) στο Brac της Κροατίας. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Whitehaven Beach στα νησιά Whitsunday στην Αυστραλία.