Οι τουρίστες επέλεξαν: Αυτά είναι τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας… Η λίστα με τους προορισμούς που μαγεύουν

Ο τόπος μας

Ελλάδα δεν είναι μόνο τα αμέτρητα νησιά μας, που κάθε χρόνο κατακλύζονται με τουρίστες από διάφορα σημεία του κόσμου. Υπάρχει και η ενδοχώρα που κρύβει μαγευτικούς τόπους.
Ο λόγος για τα ονειρικά χωριά της χώρας, που ξεχωρίζουν τόσο για την γραφικότητα και το πλούσιο φυσικό τους κάλλος, όσο και για τις αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρουν στους επισκέπτες τους.
Το CNN Travel κατάρτισε λίστα με τα 17 ομορφότερα ελληνικά χωριά, στην οποία συμπεριλαμβάνονται υπέροχοι προορισμοί από τη Χαλκιδική μέχρι την Κρήτη και από τα Ιωάννινα έως τη Χίο.
Στην πρώτη θέση αυτής φιγουράρει η Στεμνίτσα, στην Ορεινή Αρκαδία, με τα επιβλητικά πυργόσπιτα και τα πέτρινα καλντερίμια, ενώ δεύτερος ακολουθεί ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας στο Πήλιο.
Στην τρίτη θέση συναντάται η Αρναία στη Χαλκιδική, ένα παραδοσιακό χωριό με διατηρητέα κτίρια πραγματικά έργα τέχνης και στην τέταρτη η συνοικία της Άνω Σύρου, στο αρχοντικό νησί των Κυκλάδων, με τo Πυργί, γνωστό και ως το ζωγραφιστό χωριό της Χίου, ένα από τα πιο φημισμένα Μαστιχοχώρια του νησιού, να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό CNN, τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας, είναι τα εξής:

1. η Στεμνίτσα στην Αρκαδία
2. ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας στο Πήλιο
3. η Αρναία στη Χαλκιδική
4. η Άνω Σύρος στις Κυκλάδες
5. το Πυργί στη Χίο
6. η Οία στη Σαντορίνη
7. το Λιτόχωρο στην Πιερία
8. η Λίνδος στη Ρόδο
9. η χώρα της Φολέγανδρου
10. η Άσσος στην Κεφαλονιά
11. η Απείρανθος στη Νάξο
12. το Πάπιγκο στην Πίνδο
13. οι Καλαρρύτες στα Ιωάννινα
14. το Γύθειο στη Λακωνία
15. το Καταστάρι στη Ζάκυνθο
16. το Κάστρο στη Σίφνο
17. οι Αρχάνες στην Κρήτη