Δύο περιοχές-έκπληξη στην Ελλάδα κέρδισαν τον τίτλο των γοητευτικότερων στην Ευρώπη

Πολιτισμός

Η Ελλάδα είναι μία από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου και κάθε χρόνο την επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες.
Διαθέτει απίστευτες ακρογιαλιές, καταπράσινα βουνά, όμορφες πόλεις και γραφικά χωριά που αποτελούν πόλο έλξης των τουριστών από ολόκληρο τον κόσμο.
Η διάσημη «βίβλος» των ταξιδιών Conde Nast Traveller δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες ένα αφιέρωμα για τις 25 μικρές και γοητευτικές πόλεις της Ευρώπης, με βασικό χαρακτηριστικό τους, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα εντυπωσιακά καμπαναριά και τους πλακόστρωτους δρόμους.
Ανάμεσά τους, βρίσκονται και δύο ελληνικοί προορισμοί, οι οποίοι βρίσκονται στην 8η και 15η θέση της λίστας.
Οι δυο ελληνικές πόλεις που επιλέγουν οι τουρίστες
Στην 8η θέση συναντάμε την πόλη Άσσος. Ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό του Νομού Κεφαλληνίας, στο βορειοδυτικό μέρος της νήσου Κεφαλονιάς, πάνω στη χερσόνησο Έρισσο.
Το μικρό λιμανάκι της δέχεται χιλιάδες τουρίστες την καλοκαιρινή περίοδο, που ανεβαίνουν ως το Κάστρο για να θαυμάσουν τη μοναδική θέα! Η χερσόνησος της Άσσου Κεφαλονιάς κυριαρχεί στο τοπίο – μαζί με την καταγάλανη θάλασσα φυσικά. Ενώνεται με το υπόλοιπο νησί από μια στενή λωρίδα ξηράς, έναν αμμώδη «λαιμό» όπως αναφέρεται, πάνω στον οποίο σήμερα έχει χτιστεί τμήμα του χωριού.

Η δεύτερη ελληνική περιοχή που βρίσκεται στη 15η θέση, είναι το Καστράκι, στα «πόδια» των επιβλητικών Μετεώρων. Πρόκειται για έναν ειδυλλιακό, παραδοσιακό οικισμό, ο οποίος σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, περιβάλλεται από την γεμάτη λουλούδια φύση και τα μοναστήρια των επιβλητικών βράχων των Μετεώρων, που έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και στέκουν αγέρωχα στο πέρασμα του χρόνου.
Δείτε ολόκληρη τη λίστα με τις 25 ομορφότερες μικρές πόλεις της Ευρώπης:

Ρόντα, Ισπανία

Ribe, Δανία

Portree, Isle of Skye, Σκωτία

Giethoorn, Ολλανδία

Χάλστατ, Αυστρία

Χβαρ, Κροατία

Rye, Αγγλία

Άσσος, Ελλάδα

Albarracín, Ισπανία

Κοτόρ, Μοντενέγρο

Ísafjörður, Ισλανδία

Reine, Νησιά Lofoten

Tórshavn, Νησιά Faroe

Vernazza, Ιταλία

Καστράκι, Ελλάδα

Σύνολο επισκέψεων 454 , Σήμερα 1