Ένα μοναδικό φαινόμενο στην Ελλάδα… Η απέραντη ροζ θάλασσα από τις χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές!

Ο τόπος μας

Ένα φαινόμενο μοναδικό συμβαίνει στην ελληνική ύπαιθρο, εφάμιλλο των ανθισμένων κερασιών της Ιαπωνίας. Από τα μέσα Μαρτίου ο εύφορος κάμπος της Ημαθίας μεταμορφώνεται σε μια απέραντη ροζ θάλασσα από τις χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές! Δεν αποκλείεται η ανθοφορία και η εντυπωσιακή ροζ εικόνα που κρατάει από δύο εβδομάδες έως και 20 ημέρες να έρθει φέτος νωρίτερα, ακόμη και στις αρχές Μαρτίου.
Είναι κάτι το ξεχωριστό και σπάνιο αυτή η εντυπωσιακή πανδαισία χρωμάτων…
Η ροδακινιά, στις παραδόσεις της Ανατολής, θεωρείται «το Δέντρο της Ζωής του Επίγειου Παραδείσου» που παρέχει στους ανθρώπους ζωή και χαρά. Τα άνθη της ροδακινιάς, συμβολίζουν την άνοιξη, την αναγέννηση και ως συνέπεια τη γονιμότητα, ενώ έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης μεγάλων ζωγράφων, όπως ο Van Gogh.

Η εικόνα που απέσπασε το πρώτο βραβείο στον περσινό διαγωνισμό φωτογραφίας. (Φωτογραφία: Αλέξανδρος Μαλαπέτσας)

Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας διοργανώνει και φέτος σειρά από δράσεις με στόχο την ανάδειξη και τη βιωματική εμπειρία του φαινομένου.
Σε πρώτη φάση ο Όμιλος διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη έκθεση φωτογραφίας με την ονομασία «Ανθισμένες Ροδακινιές», από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 16 Φεβρουαρίου.

Και αμέσως μετά, όπως κάθε χρόνο από το 2017, διοργανώνεται φωτογραφικός διαγωνισμός όπου ο φακός του κάθε διαγωνιζόμενου θα αποτυπώσει τη στιγμή που οι ανθισμένες ροδακινιές έχουν την τιμητική τους. 

Στο διαγωνισμό θα μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι λάτρεις της φωτογραφίας (ερασιτέχνες και επαγγελματίες) ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα απαραίτητα εφόδια είναι μία φωτογραφική μηχανή και πολύ φαντασία! 
Και όπως επισημαίνεται από τους διοργανωτές, “κάθε Μάρτιο οι συγκεκριμένες φωτογραφίες γίνονται viral”.

Σύνολο επισκέψεων 810 , Σήμερα 1